22.02.2014
Jan Hrabal

Musíme hrát dobře dozadu, burcuje trenér staršího dorostu

PARDUBICE — Vyhráli 7:2, získali tři body do extraligové tabulky, ale trenér starších dorostenců rozhodně nezářil abnormální spokojeností. Spíše naopak. K výkonu svého týmu se hlavně ve hře do obrany vyjadřoval kriticky. Jak by také ne, pardubickým nadějím jde do tuhého před posledními čtyřmi zápasy v sezoně.

Tabulka skupiny B starších dorostenců

1. Královští lvi Hradec Králové – 66 bodů
2. HC Energie Karlovy Vary – 62 bodů
3. HC Olomouc – 60 bodů
4. AZ Havířov – 58 bodů
5. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – 56 bodů
6. HC Litvínov – 52 bodů
7. HC RT TORAX Poruba – 50 bodů
8. BK Mladá Boleslav – 47 bodů
Do play off postupují první čtyři mužstva ze skupiny.

„Každý zápas je o nás. Hráče jsem nabádal, aby soupeře nepodcenili, to jsme splnili v první části, kterou jsme vyhráli 3:0. Nicméně Slovan měl za stavu 1:0 přesilovku pět na čtyři a tam jsme mohli inkasovat. Byly tam tři velké závary, které pochytal Ota Husár. Pak jsme brankově odskočili, naše hra nebyla špatná, hráli jsme kolektivně, nahrávali jsme si a prosadili se,“ řekl trenér starších dorostenců Miroslav Vybíral po skončení utkání s Ústím nad Labem, které Východočeši porazili 7:2.

Pardubice nasměroval za výhrou povedený úvod, nabyté vedení až na dva inkasované góly v závěru domácí mladíci nepustili. „Sice jsme vstřelili sedm gólů, tak jsem nespokojený se hrou dozadu a se vzájemnou spoluprací. Lední hokej není individuální sport, a pokud chceme postoupit do play off, musíme hrát soudržně jako tým, dávat do toho všechno,“ řekl s kritickým tónem.

„Zápas s Ústím nad Labem jsme neodehráli dobře dozadu, ale dost nás podržel gólman a nulu si zasloužil. Nicméně utkání mohlo skončit klidně 7:6, naše laxnost do obrany, nedostupování hráčů a neplnění taktických pokynů je do nebe volající. Hráli jsme na čtyři formace, kluci vypadnou z tempa, ale i tak jsme udělali několik zbytečných faulů, kdy jsme byli nedisciplinovaní a to si nesmíme dovolit,“ pokračoval Miroslav Vybíral.

V pátek Pardubice zdolaly Litvínov 4:3 v prodloužení, ústeckému Slovanu naložily 7:2. „Pět bodů je v naší situaci málo. Včera jsme odehráli kvalitní utkání do útoku, ale v poslední době je naším problémem obrana. Myslím si, že výkon ve třetí části nebyl hodný týmu, který chce usilovat o postup do play off,“ konstatoval temperamentní kouč.

Další zápasy starších dorostenců

  • Pátek 28. února 2014:
    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC RT TORAX Poruba
  • Sobota 1. března 2014:
    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – AZ Havířov
  • Pátek 7. března 2014:
    VHK Vsetín – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
  • Sobota 8. března 2014:
    HC Olomouc – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Další domácí dvojzápas čeká na pardubické mladíky příští víkend: v pátek přivítají od 18.15 hodin Porubu, o den později Havířov od 16.00 hodin. „Přijedou dva moravské celky, které se perou o play off. Poruba je velmi silná, má fyzicky silné hráče, co hrají náročný nátlakový hokej, u nich jsme s tím měli velké problémy. Těžko se nám bude přepínat na vyšší rychlostní stupeň, v tréninku na tom budeme pracovat. Je to o našem chtění a soudržnosti,“ jasně prohlásil Miroslav Vybíral.

„Potřebujeme získat všech šest bodů, ale pokud budeme hrát takhle dozadu, tak nemůžeme uspět. Už hrajeme zápasy play off, my musíme bodovat naplno a podle toho by měl odpovídat přístup hráčů. Máme veliký respekt k soupeřům a chceme jim oplatit obě porážky. K tomu nás dovede pouze kolektivní výkon podpořený výborným brankářem a dobrou hrou obrany. V útoku si s tím poradíme, ale musíme odehrát zápasy kvalitně v defenzívě,“ doplnil pardubický kouč.