19.08.2013
Jan Hrabal

V Adelbodenu jako doma. Děkujeme za podporu!

PARDUBICE — Osmadvacet hodin strávených v autobuse, návštěva Bernu a hlavně fandění na utkání SC Bern – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Fanoušci pardubického hokeje ukázali, že jsou opravdu nejlepší. Svému týmu vytvořili v tisíc kilometrů vzdáleném Adelbodenu domácí atmosféru.

Úvodní zápas European Trophy zhlédlo zhruba sto pardubických fanoušků přímo v Adelbodenu. „V první řadě jsem se podivil tomu, kolik jich přijelo. Je to opravdu hodně daleká cesta, pro hráče to bylo velmi příjemné povzbuzení a částečně i závazek, hráči se chtěli ukázat a nezklamat je. To se také povedlo. Za tuto podporu děkujeme!“ řekl trenér pardubických hokejistů Zdeněk Venera.

Podobná slova volili i hráči, kteří vybojovali výhru 3:0. „Klobouk dolů! Jeli takovou dálku kvůli jednomu našemu zápasu, skvěle fandili, byli slyšet a povzbuzovali nás. Bez nich by zápas neměl takovou atmosféru. Mockrát děkujeme!“ řekl střelec druhé pardubické branky Tomáš Zohorna.

Nadšený z obrovské podpory byl i brankář Dušan Salfický, který v těžkém duelu vychytal čisté konto. „Já si říkal, že to jsou šílenci, co blázní…? Ne, fakt nádhera, povzbuzování nám ohromně pomohlo a snad jsme jim udělali také radost. Věřím, že výhra 3:0 proti Bernu je pozvánkou k zápasu do České Třebové a přijdou nás povzbudit,“ uvedl zkušený gólman.

Další zápas European Trophy se uskuteční v pro pardubické fanoušky bližším místě – v úterý 20. srpna 2013 nastoupí Východočeši od 18.00 hodin proti Fribourgu-Gottéron v České Třebové.

Děkujeme fotografovi Vladimíru Škorpíkovi z Fan Clubu HC Pardubice za poskytnutí fotografií a zdokumentování tohoto unikátního výjezdu fanoušků pardubického hokeje!
Fotogalerie