15.08.2013
Jan Hrabal

Naši fanoušci? Klobouk dolů, chválil Tomáš Zohorna

ADELBODEN — Zodpovědný výkon podpořený vynikajícím Dušanem Salfickým podali hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice ve svém úvodním utkání European Trophy proti SC Bern. Východočeši porazili v poslední době nejnavštěvovanější evropský klub 3:0. „Této výhry si obrovsky ceníme a jsme za ni rádi,“ řekl po skončení utkání útočník Tomáš Zohorna.

Bern sice Pardubice přestřílel 34:22, pardubickou defenzívu ale nepřekonal. „Řekli jsme si před zápasem, že po nás dost půjdou. Skvěle nám zachytal brankář Dušan Salfický, hodně nám pomohly branky na pomezí první a druhé třetiny. Je to zastavilo v aktivitě a omezili nepříjemný forčeking,“ hodnotil výhru 3:0 nad švýcarským mistrem pardubický útočník.

SC Bern – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Jak šly góly do bernské branky…

  • 19:47 Nosek (Zohorna) – 0:1
  • 23:26 Zohorna (Nosek) – 0:2
  • 24:46 Sýkora (Kočí, Benák) – 0:3

Hráč s číslem 79 se podepsal spolu s Tomášem Noskem pod první dva pardubické góly: nejprve v čase 19:47 mu nahrával, aby si v čase 23:26 spolupráci protočili – efekt byl však stejný.

„Jsme už čtvrtý týden na ledě, trénujeme spolu, souhra začíná fungovat. Křikli jsme si na sebe, nahrávka vyšla a zakončení naštěstí také,“ pousmál se ten zkušenější z produktivní dvojice. „Snad nám to bude takhle vycházet i v extraligové sezoně,“ doplnil.

Druhá třetina byla z pardubického pohledu nejpovedenější. Východočeši svého protivníka přestříleli 10:8, dvakrát jej překonali využitými přesilovkami a vybudovali si rozhodující náskok. „To jsme hráli fakt super. První gól v ní padl vlastně hned na začátku, ten nám hodně pomohl. Krátce na to dal Petr Sýkora parádní bombou pod víko na 3:0 a bylo to ještě lepší,“ ohlédl se Tomáš Zohorna za rozhodujícími momenty.

Tomáš Zohorna

Adelboden, kde se zápas s Bernem hrál, je z Pardubic vzdálený tisíc kilometrů. I tak měl šestinásobný český mistr zde takřka domácí prostředí. Postarala se o něj početná výprava fanoušků v červenobílém, která sem přicestovala. Byla odměněna velmi kvalitním výkonem hostí a čistou výhrou.

„Klobouk dolů!“ poděkoval všem za podporu. „Jeli zhruba dvanáct hodin kvůli jednomu našemu zápasu, skvěle fandili, byli slyšet a povzbuzovali nás. Bez nich by zápas neměl takovou atmosféru. Mockrát děkujeme!“ uzavřel střelec druhé pardubické branky Tomáš Zohorna.