20.05.2013
Jan Hrabal

Pardubičtí hokejisté budou nabírat síly v Ústí nad Orlicí

PARDUBICE — Do čtvrtého týdne se přehoupla suchá letní příprava hokejistů týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočechy čeká náročné týdenní soustředění ve Sporthotelu v Ústí nad Orlicí, kam odjeli dnes po sedmé hodině ranní.

„V Ústí nad Orlicí jsme od pondělí do soboty, budeme se zde připravovat na novou sezonu. Toto soustředění je vrcholem první fáze suché letní přípravy našeho týmu,“ řekl asistent trenéra Pardubic Ladislav Lubina.

Soustředění

Jak dopadne fanoušek?

S hokejisty HC ČSOB Pojišťovna Pardubice odjel rovněž fanoušek Michael Machek, který vyhrál v soutěži o účast na soustředění. Na něm bude do úterního odpoledne. Uspěje a zvládne náročné tréninkové dávky?

Plán práce je už jasně daný, pardubičtí hokejisté si v tomto týdnu příliš neodpočinou. Začíná v 7.00 hodin a končí večerkou ve 22.00 hodin. Mezitím samá dřina, hráči mohou odpočívat pouze krátce po obědě.

„Náš program je standardní: ráno rozcvička a zapracování, dopolední tréninková fáze, po obědě odpočinek a na to odpolední fáze. Navečer si dáme hodinku věnovanou sportovním hrám, masáže, regenerace a po večeři jdeme spát,“ přiblížil časový itinerář.

Do Ústí nad Orlicí odjel takřka kompletní tým. „Někteří hráči s individuálním tréninkovým plánem se připravují samostatně. Odjel s námi i Radovan Somík, bohužel ze zdravotních důvodů chybí Aleš Píša,“ konstatoval Ladislav Lubina.

Zatímco vloni najezdili hokejisté stovky kilometrů na jízdním kole, letos bude program obměněný. „Až na výjimky zhruba pěti hráčů, kteří mají kole ze zdravotních důvodů, je nebereme. Převážně budeme běhat, trávit čas na hřišti a v posilovně,“ poznamenal.

Soustředění

I letos se hráči a trenéři mohou těšit na vzájemné sportovní zápolení na tenisovém turnaji. „Ten se samozřejmě uskuteční, bez něj by to ani nešlo,“ pousmál se Ladislav Lubina. „Je v plánu, uskuteční se ve středu – tedy v polovině tréninkového cyklu,“ doplnil.

Všichni věří, že pardubický A tým nalezne ve Sporthotelu Tichá Orlice podobně skvělé zázemí jako vloni. „V minulém roce jsme sem jeli na poslední chvíli a z nutnosti, protože jsme nic jiného nesehnali. Byli jsme tu maximálně spokojeni, na základě těchto referencí zde opakujeme naše soustředění,“ nechal se slyšet Ladislav Lubina.

„Toto soustředění ve čtvrtém tréninkovém týdnu je vrcholem hrubší objemové práce. Do Pardubic se vrátíme v sobotu a po nedělním volnu budeme opět trénovat v domácím prostředí,“ dodal trenér Pardubic.

Fotogalerie