19.05.2013
(HoH)

Starší dorostenci a junioři čistili břeh Chrudimky

PARDUBICE — Kdekdo má v neděli volno a užívá si letního počasí s teplotami nad dvacet stupňů Celsia. Starší dorostenci a junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice nikoliv – brzy ráno měli trénink a po něm šli na brigádu. Čistili břeh Chrudimky od odpadků.

Oba nejstarší týmy mládeže poměrně zajímavě zakončily víkendový blok. „Od pátka do neděle jsme trénovali i dvoufázově, vše zakončila veřejně prospěšná činnost – kluky jsme vzali na brigádu na čištění břehu Chrudimky, řekl sportovní ředitel mládeže pardubického klubu a trenér juniorů Pavel Rohlík.

„Bylo to takové odreagování a kluci zároveň poznali, že není jenom sport, ale že je chceme vést i k přístupu k životu a že je potřeba udělat něco pro přírodu. Někteří kluci možná dosud nepoznali manuální práci, tak si ji vyzkoušeli,“ pokračoval. Na brigádě dohlížel spolu s Markem Zadinou a Jiřím Seidlem.

Víkend juniorů a staršího dorostu

Sobota 18. května 2013

  • 8.45 hodin: sraz v ČEZ Areně
  • 9.00–11.00 hodin: trénink na Letním stadionu
  • 14.45 hodin: sraz v ČEZ Areně
  • 15.00–17.00 hodin: kruhový trénink na Letním stadionu
  • 22.00 hodin: večerka

Neděle 19. května 2013

  • 6.15 hodin: sraz v ČEZ Areně
  • 6.30–8.30 hodin: trénink na Letním stadionu
  • 9.00–10.30 hodin: veřejně prospěšná činnost – čištění břehu Chrudimky

Mladí hokejisté se sjeli na devátou hodinu ranní k mostu přes Chrudimku u Matičního jezera. Všichni nafasovali pracovní rukavice a pytle a podél břehu sbírali odpadky.

Jedna parta šla od mostu směrem k automatickým mlýnům, druhá k Vinici. Celá brigáda trvala zhruba hodinu a během ní pardubičtí mladíci nasbírali spoustu harampádí.

„Co jsem poznal týmy juniorů, starších dorostenců a další, tak musím říci, že k celé brigádě i tréninkům přistupují velmi pozitivně. Nemusíme je moc nutit, pro mě coby trenéra je pozitivní, že se sami chtějí zlepšovat,“ uvedl Pavel Rohlík.

Obě zmíněné kategorie trénují od posledního dubnového týdne. „Máme za sebou úvodní blok, který jsme zakončili tímto zmíněným soustředěním. V sobotu a v neděli jsme jeli dvoufázově, kluci dostali naloženo včetně kruhového tréninku. Teď nás čeká volnější spíše herní týden a od neděle najedeme na další blok, který vyvrcholí soustředěním v domácích podmínkách,“ prozradil trenér juniorského týmu.

„Začali jsme trénovat poslední týden v dubnu a takhle jedeme až do konce června, pak mají hráči dva týdny individuálních tréninků a po nich chceme naplánovat krátké soustředění mimo Pardubice, po něm půjdeme na led,“ nechal se slyšet Pavel Rohlík.

Právě zhruba v polovině července čeká na pardubické mládežníky další zajímavá akce – její pracovní název je TMEL. „Bude to podobné jako v minulosti. Budeme ve stísněných podmínkách, chceme hráče vystavit tlaku, abychom je poznali v určité psychické zátěži, která by měla stmelit celý kolektiv,“ dodal sportovní ředitel mládeže.

Fotogalerie