18.05.2013
(HoH)

Finále European Trophy – Red Bulls Salute 2013 – uvidí Berlín

BERLÍN — Německá metropole zhlédne vyvrcholení letošního ročníku klubové soutěže European Trophy. Red Bulls Salute se uskuteční od 19. do 22. prosince 2013 v Berlíně. Vedení soutěže o tom informovalo ve své tiskové zprávě.

Dvaatřicet týmů změří během léta v 128 zápasech síly o postupových osm míst na berlínský turnaj. Ten uspořádá Eisbären Berlin v hale O2 World Berlin.

O2 World

O2 World

Hala O2 World byla vystavěna v Berlíně poblíž nádraží Ostbahnhof v letech 2006 až 2008, je domácím stánkem berlínského Eisbärenu. Cena činila 165 milionů Eur.

  • Adresa: Mühlenstrasse 12-30, 10243 Berlín
  • Kapacita: 14 200 diváků

„Jsme si jisti, že přesun finálového turnaje do jedné z největších hokejových metropolí do nádherné arény je skvělým rozhodnutím pro naši soutěž. Pořádající klub se o turnaj skvěle postará, můžeme se těšit i na vynikající fanoušky. Zvolili jsme skvělé město pro Red Bulls Salute. Už nyní se moc těším,“ ředitel turnaj Bo Lennartsson.

Berlín naposledy hostil mezinárodní klubový finálový turnaj v roce 1999, kdy se zde uskutečnilo finále Kontinentálního poháru. Ten vyhrála Ambrì-Piotta před Eisbärenem, třetí skončila ruský tým AK Bars Kazaň.

„Věřím, že tento turnaj bude velmi zajímavý i díky podpoře našich fanoušků a celého Berlína včetně všech návštěvníků, kteří k nám přijedou. Je to skvělé místo pro mezinárodní hokej!“ doplnil generální manažer klubu Eisbären Berlin John Lee.

Každý tým sehraje v základní skupině European Trophy celkem osm utkání, dva nejlepší týmy ze skupin postoupit na finálový turnaj Red Bulls Salute. V případě, že dva týmy po skončení základní části, budou mít stejný počet bodů, tak o konečném pořadí ve skupině rozhodují tato postupná kritéria:

  • skóre (rozdíl mezi vstřelenými a obdrženými brankami)
  • počet vstřelených branek
  • výsledek vzájemného utkání, v případě stejného počtu bodů u více týmů jejich minitabulka
  • los