10.12.2006
Redakce Pardubického hokejového Zvonu

Pardubičtí v NHL

V této rubrice, která vznikla ve spolupráci s redakcí hokejového bulletinu Pardubický hokejový Zvon vám budeme přinášet výsledky hokejistů, kteří hrávali za Pardubice, v nejslavnější lize světa – NHL.

Aleš Hemský (Edmonton Oilers)

V utkání Edmontonu proti Anaheimu odehrál Aleš Hemský jen něco málo přes tři minuty, pak se zranil a ze sestavy Oilers na zhruba deset až čtrnáct dnů vypadl. Zmíněný zápas Edmonton prohrál 2:3 v prodloužení, bez Hemského pak dostal doma sedm gólů od průměrného Colorada a nedal ani gól nejslabšímu týmu NHL Columbusu (0:4). Pak se sice Edmonton oklepal, vyhrál ve Vancouveru a porazil Carolinu, na návrat Hemského do sestavy ale určitě celý tým čeká. Možná se dočká už dnes v noci, kdy Oilers hrají v Dallasu.

23 utkání, 18 bodů (4+14), 0, 16 tr. min.
Střely na branku, úspěšnost střelby: 45, 8,9 %
Čas na ledě v posledním utkání: 3:44 min.
Průměrný ice time: 16:24 min.

Petr Průcha (New York Rangers)

New York Rangers nastoupili v noci na pátek proti Pittsburghu Penguins a pořádně se na vítězství 3:2 po nájezdech nadřeli, newyorští Jezdci už totiž prohrávali 0:2. Nedařilo se Jaromíru Jágrovi a vidět nebyli ani žádní další Češi v sestavě – útočníka Petra Průchu nevyjímaje. Právě Petru Průchovi se ale od minulého vydání Zvonu změnily statistiky – v utkání proti Atlantě (4:5) Průcha přihrál na dva góly. Právě tyhle dvě asistence jsou Průchovým jediným bodovým ziskem za posledních dvanáct utkání.

27 utkání, 13 bodů (5+8), −7, 12 tr. min.
Střely na branku, úspěšnost střelby:42, 12,0 %
Čas na ledě v posledním utkání: 10:21 min.
Průměrný ice time: 13:30 min.

Michal Rozsíval (New York Rangers)

Důrazný obránce Michal Rozsíval ve zmíněném utkání proti Pittsburghu Penguins patřil k nejlepším hráčům, připsal si asistenci na Bettsův gól v oslabení, který znamenal snížení náskoku Pittsburghu na 1:2. V poslední době zadák Michal Rozsíval boduje velmi pravidelně, v posledních šesti zápasech si polepšil o jeden gól a tři asistence. O tom, že kouč obránci Rozsívalovi věří, svědčí i jeho statistiky o pobytu na ledě – proti Pittsburghu Penguins odehrál více než 25 minut. To jsou velice vysoká čísla!

27 utkání, 12 bodů (3+9), +7, 10 tr. min.
Střely na branku, úspěšnost střelby:30, 10,0 %
Čas na ledě v posledním utkání: 25:20 min.
Průměrný ice time: 23:23 min.

Jan Bulis (Vancouver Canucks)

Z posledních zápasů Vancouver Canucks čtyřikrát vyhrál a ve stejném počtu odešel poražen. Podle toho i podle dalších ukazatelů patří Canucks v letošní sezoně jen k průměru a budou se pohybovat někde právě kolem postupového osmého místa. Každá výhra je proto hodně důležitá, Jan Bulis k úspěchu týmu ale v poslední době přispívá méně, než by si pardubický odchovanec sám přál. Třináct zápasů v řadě nebodoval, naposledy si 2. listopadu připsal jednu branku, který ale jen zmírnil porážku Vancouver Canucks v Minnesotě…

27 utkání, 7 bodů (3+4), −2, 28 tr. min.
Střely na branku, úspěšnost střelby:40, 7,5 %
Čas na ledě v posledním utkání: 17:39 min.
Průměrný ice time: 14:10 min.

Milan Hejduk (Colorado Avalanche)

Zápas Colorada na ledě San Jose skončil až po uzávěrce tohoto vydání, takže u Milana Hejduka najdete statistiky aktualizované po utkání Avalanche s Columbusem, které se hrálo 5. prosince. Hejduk se vyléčil z chřipky a okamžitě naskočil zpátky na led. Svému týmu pomohl především v Edmontonu, kde Colorado nastřílelo domácím Oilers sedm gólů a Milan Hejduk se na výhře 7:3 podílel gólem a asistencí. Stále je ale ještě dost zápasů, ve kterých nebodoval – v poslední době se mu to přihodilo čtyřikrát z pěti pokusů.

26 utkání, 18 bodů (9+9), +2, 16 tr. min.
Střely na branku, úspěšnost střelby:96, 9,4 %
Čas na ledě v posledním utkání: 18:02 min.
Průměrný ice time: 16:51 min.

Dominik Hašek (Detroit Red Wings)

Detroitský brankář Dominik Hašek se v noci na pátek ukázal pouze v průměrném světle, Detroit Red Wings porazili nejslabší tým soutěže St. Louis Blues 4:3 až v nastaveném čase. Za výhru v prodloužení byla Rudá křídla z Detroitu navíc ještě ráda, protože ve 21. minutě prohrávala už 0:3 – Dominika Haška překonal dvakrát bývalý zlínský útočník Petr Čajánek. V předchozích zápasech se ale Dominik Hašek blýskl několika vynikajícími zákroky a jeho brankářské statistiky patří k nejlepším v celé National Hockey League.

20 utkání, 1209:11 minut
Výhry/prohry po 60 min, v prodloužení:12/4, 1/4
Inkasované branky, úspěšnost zákroků: 37, 91,1 %
Počet zásahů/počet střel: 378/416
Čistá konta: 4
Průměr branek na zápas: 1,87

Článek vyšel v hokejovém bulletinu Pardubický hokejový Zvon, číslo 15.