19.08.2012
Jan Hrabal

Podali jsme dobrý výkon, chválil Ladislav Lubina

TURKU — Výborný zápas sehráli hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice v Turku. Proti týmu TPS sice dvakrát dotahovali jednobrankové manko, v závěru zápasu ale otočili duel a nenechali si vzít cennou tříbodovou výhru. „Je to pro nás velké povzbuzení,“ je rád asistent trenéra Ladislav Lubina.

TPS Turku – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: střely na branku
1. třetina 2. třetina 3. třetina
10:13 14:13 7:7

Pardubičtí vstoupili do zápasu zodpovědně, svou hru oproti duelu v Tampere zlepšili. Hned od první vteřiny na nich bylo vidět, že chtějí sehrát taktický zápas a zvládnout jej. To se povedlo.

„Do utkání jsme vstoupili trošku s respektem, byli jsme důslední a dobře organizovaní. Myslím si, že jsme podali dobrý výkon a za způsob, jakým jsme k zápasu přistoupili, nám byly odměnou tři body,“ konstatoval po skončení utkání Ladislav Lubina.

Východočeši sice nastříleli čtyři branky, i tak jich mohlo být daleko více… „V koncové fázi máme ještě velké rezervy, je na čem pracovat. Samozřejmě jsme moc rádi, že jsme konečně nějaké góly dali. Bylo to výsledkem větší snahy o střelbu, víc jsme se tlačili do koncovky,“ zamyslel se pardubický kouč.

V povedeném duelu na sebe upozornila nově stvořená formace Pavel Brendl – Kristopher Beech – Radovan Somík. „Je teprve srpen, takže hledáme vhodné složení. Na to, že spolu hráli poprvé, byla jejich hra slušná. I tam se však dala najít řada rezerv. Doufám, že se nám je do začátku ročníku podaří odstranit,“ komentoval pardubický kouč.

Prohrávat se nesmí!

Podle Ladislava Lubiny je nejdůležitější, že Pardubice po třech porážkách poznaly sladkou chuť výhry. Mimochodem velmi cenné! „Bylo by špatné, kdyby se mužstvo naučilo prohrávat, to se nesmí stát. Na přístupu kluků bylo vidět, že nechtějí prohrát a ten obrat ve skóre je důkazem,“ prohlásil trenér pardubických hokejistů.

Českému mistrovi se postavil velmi silný protivník, který vyhrál v sezoně 2009/2010 finskou SM-liigu. „Turku bylo nejlepším soupeřem ze čtyř dosavadních zápasů, proto je moc dobře, že se nám konečně podařilo vyhrát. Je to i psychické povzbuzení do další práce,“ rád poznamenal.

„Celkově jsme jako tým zlepšili důslednost. A to úplně ve všem. Na klucích byl vidět hlad a chuť jít za gólem, to je hlavní pozitivum zápasu,“ pokračoval spokojený trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Jediným stínem utkání je zranění Lukáše Radila. Ten ve 42. minutě po střetu s Tero Koskirantou opustil ledovou plochu na nosítkách. „Konkrétní zprávy nemám. Jedná se asi o natržení nebo natažení vazů v kotníku. Pojede na další vyšetření a pak se uvidí. Při jeho formě je to velká škoda,“ smutně konstatoval.

Každopádně tým včetně Lukáše Radila v deset hodin večer českého času přijel do Helsinek, odkud v pondělí ráno odlétá do Prahy. „V úterý mají kluci volno, aby si odpočinuli, ve středu už ale pojedeme opět na dvě fáze,“ doplnil trenér pardubických hokejistů.