18.08.2012
Jan Hrabal

Hokejisté potrénovali v Turku. HK Areena je nadchla

TURKU — První zkušenosti s ledem v HK Areeně mají hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeši absolvovali trénink v nádherné hale, kde v neděli od 16.00 hodin nastoupí proti místnímu týmu TPS.

Východočeši se po příjezdu do Turku naobědvali a poté hned vyrazili do arény. Trénink trval zhruba hodinu. „Potřebovali jsme trochu vyjezdit cestu z Tampere, nacvičovali jsme přesilovky a další věc,“ uvedl asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ladislav Lubina.

Roli průvodce si tak trochu vzal obránce Vladimír Sičák. Ten totiž v Turku v sezonách 2005/2006 a 2006/2007. „Hala je trochu za městem v poblíž lesa,“ vyprávěl v autobuse. A měl pravdu.

„Led je tady docela širší a hlavně je velmi kvalitní. Parádní jsou strmé tribuny na balkoně, odevšad je nádherný výhled,“ popisoval halu, která je sice dvacet let stará, ale působí moderním a svěžím dojmem. Většina hráčů si ji nejprve obdivně prohlédla.

Na jedné straně ční třináct mistrovských vlajek týmu TPS (včetně vítězství v Poháru mistrů evropských zemí v roce 1994 a v Evropské hokejové lize v roce 1997. Na opačné straně prostorné haly zase tři vyřazená čísla 3 (Timo Nummelin), 8 (Juhani Wahlsten) a 23 (Hannu Virta).

„Historie si tady lidé opravdu váží. Turku je hokejové město, i když na TPS chodí relativně málo diváků. Je to tím, že hala je docela daleko od centra města, kde působí TUTO Hockey a chodí na něj na druhou nejvyšší soutěž kolikrát více diváků,“ poznamenal „průvodce“ Vladimír Sičák.

Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se po tréninku odebrali do hotelu, kde si odpočinou před nedělním náročným duelem. Zápas TPS Turku – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice začíná v neděli v 16.00 hodin středoevropského letního času.

Fotogalerie