17.08.2012
(HoH)

Nedomluvili jsme se, litoval Martin Růžička

TAMPERE — Dvakrát inkasoval branku po podobné situaci. Najel za bránu pro puku, ale chybnou komunikací se spoluhráčem se kotouč dostal k soupeři, který jej spěšně poslal do kasy. Martin Růžička litoval těchto momentů po porážce s Tapparou Tampere.

Tappara Tampere – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: střely na branku
1. třetina 2. třetina 3. třetina
4:12 14:10 8:6

„Tam jsme se prostě nedomluvili. Jel jsem za bránu a takhle to dopadlo. To byla velká škoda!“ litoval po skončení utkání, které Pardubice prohrály 1:4.

Přitom zkraje utkání to s Pardubicemi vypadalo docela dobře. V první třetině byli Východočeši aktivnější, soupeře přestříleli 12:4. Skórovaly ale pouze jednou, v závěru úvodního dějství se v přesilovce prosadil Václav Kočí.

„První třetinou to nebylo, ta skončila 1:1. Dlouho pak byl stav 2:1, my měli šance, mohli jsme dát gól, ale bohužel nedali,“ řekl Martin Růžička.

Pardubice se do duelu dostávaly postupně. „Byl to zápas po týdenní pauze, takže mi chvíli trvalo, než jsem se do toho dostal. Prohra mě moc mrzí, zvlášť po takových gólech…“ smutnil pardubický brankář.

Tappara Tampere byla určitě hratelným soupeřem. Vloni zde Pardubice vyhrály 6:5 po samostatných nájezdech, když otočily třígólové manko po prvním dějství. „Určitě jsme na ně měli. Celou dobu jsem věřil, že vyrovnáme a na ty nájezdy zase vyhrajeme,“ poznamenal Martin Růžička.

Ten věřil i za stavu 1:4 z pohledu hostí ve třetí třetině… „Rozhodnuto není nikdy, takhle se to nedá říct,“ řekl k závěru zápasu, kdy se Pardubice marně snažily dobýt tapparskou branku.

„Hrajeme teprve třetí zápas, všechno se ladí a chvíli trvá, než si to sedne. Všechno chvíli trvá, na ledě nejsme dlouho. Každopádně se musíme zlepšit, abychom v neděli na ledě TPS uspěli,“ doplnil Martin Růžička.