18.06.2012
Jan Hrabal

Grémia pomohou nastavit vizi hokejového klubu

PARDUBICE — Generální manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se bude moci ve svém rozhodování opřít o názory široké skupiny odborníků. Pardubický hokejový klub ustanovil do své struktury sportovní a obchodní grémium, která budou poradním orgánem vedení společnosti.

Grémia HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
Sportovní grémium Obchodní grémium
Augustin Kohoutek – koordinátor Jaroslav Šuda – koordinátor
Karel Franěk Tomáš Adamec
Petr Grubner Martin Beránek
Libor Hovorka Vlastislav Bříza
Vladimír Martinec Pavel Cejnar
Josef Paleček Jeroen van Leeuwen
Jan Procházka  
Jména jsou řazena v abecedním pořadí.

„Naší strategií je, aby klub rozhodoval kolektivně, jedním z kroků, které toto mají podpořit, jsou grémia. Ta budou dvě: sportovní a obchodní,“ řekl generální manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ondřej Šebek.

V obou grémiích zasedají respektované osobnosti, na svých pravidelných zasedáních proberou hokejová témata a nastíní další směřování hokejového klubu. „Chceme být nejúspěšnějším sportovním klubem u nás s nejprestižnější značkou. Tato grémia by k tomu měla pomoci,“ uvedl.

„Grémia se budou podílet na řízení klubu coby poradní orgány pro odpovědné manažery. Jejich členy jsou osobnosti s pozitivními vazbami na pardubický hokej a deklarovanou důvěrou majitelů klubu,“ pokračoval Ondřej Šebek.

První setkání obou grémií se uskutečnilo před týdnem. „Bylo to první informativní jednání, jednotlivá grémia by se měla scházet čtvrtletně a dávat nám podněty pro řízení klubu,“ řekl generální manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Podle něj je v současné době klub ekonomicky stabilizovaný a sportovně úspěšný. „Já se svými spolupracovníky a představenstvo klub řídíme, dozorčí rada jej kontroluje. Grémia budou poradními orgány, které by měly hledat vize a cestu k jejich naplnění,“ poznamenal Ondřej Šebek.

„Měla by mi pomoci najít a ukázat klíčové směry rozvoje na další dva až tři roky, přinést nápady a náměty ze své profese a zkušenosti. Vítáme jejich zpětnou vazbu a oponenturu,“ doplnil s tím, že členství v grémiu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice je čestnou funkcí.

Termíny zasedání grémií
Sportovní grémium Obchodní grémium
4. září 2012 6. září 2012
4. prosince 2012 6. prosince 2012
5. března 2013 7. března 2013