05.06.2012
Jan Hrabal

Na soustředění pojede Luboš Jurnikl

PARDUBICE — Neobvyklá soutěž zná jméno vítěze. Osmadvacetiletý Luboš Jurnikl se zúčastní soustředění s A týmem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Zvládne dvoudenní tréninkovou dávku? Důvěru fanoušků má!

Luboš Jurnikl získal celkem 673 hlasů. Ve svém krátkém životopise se může pochlubit aktivním přístupem ke sportu, má rád lední hokej, fotbal a futsal. Před začátkem soustředění se podrobí zátěžovému testu, na hotelu bude bydlet s jedním z hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Stane se tedy plnohodnotným členem týmu!

„Těšíme se na to, zda náš tréninkový plán fanoušek zvládne. Nebudeme měnit náš tréninkový plán, co zvládne, to zvládne. Klobouk dolů, že se k tomu odhodlal a zapojí se,“ pousmál se trenér hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Pavel Hynek.

Fanoušek se může těšit na pořádný zápřah. „Dostane naloženo totéž, co kluci. Když bude potřeba, tak si odpočine. Ale určitě se přihlásil pro to, aby si něco dokázal, a třeba to je výsledek sázky s kamarády, že na to má,“ poznamenal trenér pardubických hokejistů.

Ten je rád, že hokejový klub podporuje sbližování A týmu a skvělých fandů, kteří pravidelně zaplňují ČEZ Arenu jako nikde v republice. „Tato akce je další snahou přiblížit se fanouškům. Nijak nám to nenarušuje přípravu, my tímto děkujeme našim fanouškům za celosezonní podporu. Mají náš respekt,“ prohlásil.

Fanoušek se s týmem odebere na soustředění v pondělí 11. června 2012. „Odjíždíme již o půl osmé, hned o hodinu později máme první trénink. V Ústí nad Orlicí budeme mít zázemí ve Sporthotelu Tichá Orlice. Je tam velké fitness centrum přímo v hotelu, regeneraci a sportovní areál s různými sportovišti,“ řekl Pavel Hynek.

„Budeme trénovat třikrát až čtyřikrát denně, dále tam máme regeneraci. Po společné rozcvičce půjdeme na snídani. Dopolední fáze potrvá až do oběda, na který naváže potřebný polední klid. Odpoledne máme v plánu třetí fázi a po ní hned čtvrtá v podvečer. Pak následují regenerace a hry. Kluci mají program od rána až do půl deváté večer,“ popsal tréninkový plán.

„Stejně jako vloni bereme soustředění jako vrchol aerobního bloku, ale chceme tam nyní zařadit nové věci. Základ zůstane stejný, pouze je osvěžíme nějakými novinkami,“ doplnil s tím, že v polovině soustředění si tým zahraje populární tenisový turnaj, kterého se zúčastní i trenéři. Vloni jej vyhráli Petr Mocek a Lukáš Nahodil.

Výsledky hlasování
Jméno Počet hlasů
Luboš Jurnikl 673
Jiří Pelc 407
Veronika Geršlová 355
Zdeněk Zdráhal 270
Jakub Doleček 171
Štěpán Růžička 166
Adéla Hamaričová 131
Jan Koráb 86
Aleš Bejr 53
Jakub Jílek 35
Jiří Naštický 30
Filip Grégr 17
Pavel Hadousek 9
Tomáš Plaček 9
Veronika Šamánková 5
Marian Novotný 5