29.05.2012
Jan Hrabal

V Pardubicích mě hokej baví, přiznává bombardér Pavel Brendl

PARDUBICE — Kapitální úlovek ve stojatých přestupových vodách se povedl hokejovým Pardubicím. Dvouletý kontrakt s vedením východočeského klubu podepsal elitní střelec Pavel Brendl. Chvilkové loňské angažmá pod Kunětickou horou proměnil ve svou dělostřeleckou přehlídku.

„V Pardubicích se mi líbilo, hokej tady mě bavil,“ prohlásil obávaný střelec, který poslední sezonu dohrával ve švýcarském týmu Rapperswil-Jona Lakers, kterému pomohl zachránit účast v nejvyšší soutěž.

Pavel Brendl po svém představení coby posily pardubického týmu dostal zlatou medaili… „Potěšila, ale zároveň si uvědomuji, že jsem titulu zase tolik nepřispěl. Beru to s rezervou, odehrál jsem tady jen šest zápasů,“ řekl.

Pardubice mu předložily kvalitní nabídku. „Měl jsem rozjednané i něco dalšího, ale nechtěl jsem už dál čekat. Roli hrálo i to, že jsem tady byl v minulé sezoně, líbilo se mi tu a hokej mě v Pardubicích bavil. Už se mi asi nechtělo tolik cestovat. Chtěl bych tady rok vydržet a uvidíme, co bude dál,“ prohlásil Pavel Brendl.

Oproti minulé sezoně tak má brzy jasno, kde bude hrát. „Rozhodně jsem nechtěl jen tak sedět zase do listopadu s tím, jestli se něco upeče, nebo ne. Chtěl jsem někde začít dříve, aby si všechno sedlo už i v přípravných zápasech. Bylo pro mě důležité, abych měl tým už na začátku sezony,“ nechal se slyšet produktivní forvard.

Hlavně, aby se dařilo týmu!

Aby byl platný pro tým, musí si sednout s hráči v lajně. Pardubice proto chtějí získat elitního centra, který by si s obávaným zakončovatelem rozuměl. „Čím dříve někdo přijde, tím pro Pardubice lépe. Ale mně osobně je to jedno. První zápasy jsem tady vloni nastoupil vedle Roberta Kousala s Honzou Buchtelem. Hrálo se mi s nimi výborně. Hlavně, aby se dařilo, není důležité, vedle koho to bude,“ konstatoval Pavel Brendl.

Útok na korunu krále střelců? Tak daleko nemyslí… „Bylo by to hezké, ale žádné takové cíle si nekladu. Nikdy nevíte, jestli nepřijde zranění.  Také záleží, jak do sebe všechno zapadne,“ uvedl Pavel Brendl.

„Hlavně, abychom hráli dobře jako tým, podařilo se udělat nějaké body a byl relativní klid. Nechceme se plácat někde kolem desátého místa. Všichni bychom chtěli skončit po základní části v první čtyřce, v play off se pak může stát cokoliv,“ uzavřela nová útočná akvizice HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.