20.05.2012
(HoH)

Jakub Nakládal: Je co slavit!

HELSINKY — Ve své premiéře na mistrovství světa potěšil. Obránce Jakub Nakládal, který v průběhu právě skončené sezony přestoupil z Pardubic do Salavatu Julajev Ufa prokázal své nadstandardní kvality, byl druhým nejvytíženějším mužem výběru Aloise Hadamczika.

Jakub Nakládal na mistrovství světa
Zápasy Branky Nahrávky Body Tr. min. +/− Střely Prům. čas na ledě
10 0 4 4 6 −1 14 19:50

Český výběr prohrál v sobotním semifinálovém derby se Slovenskem 1:3, v duelu o bronzové medaile ale dokázal porazit Finsko a přivézt do středu Evropy cenný kov. Jakub Nakládal si však v koncovce duelu s pořadatelským celkem protrpěl své. V čase 55:52 byl vyloučen za vysokou hůl, jednalo se o jeho třetí faul v závěrečném dějství.

„Na trestné lavici bylo něco strašného. Už nechci zažít nic takového,“ poznamenal expardubický zadák, který do této chvíle na mistrovství světa nefauloval.

Češi porazili Finsko zaslouženě. V prvních dvou třetinách byli lepší, a přestože v té poslední Finové přidali a několikrát dostali českou reprezentaci pod tlak, tak dokázali jen snížit. Jussi Jokinen byl v čase 49:01 posledním…

„Chtěl bych klukům moc poděkovat, že to všechno ubránili, když jsem byl na trestné lavici. Mužstvo jsem zbytečně oslabil. První faul byl zbytečný, druhý zase nechtěný. Naštěstí to kluci ubránili a získali jsme alespoň třetí místo,“ řekl Jakub Nakládal.

Pocity ze zisku cenného kovu měl spíše pozitivní, přesto jej mrzelo, že Češi se nepřevalili přes Slováky do kýženého finále. V něm Slovensko na Rusko nestačilo a prohrálo 2:6.

„Je právě docela smutné, když člověk přijde o finále. Ale my jsme hodně moc chtěli medaili. Jak jsme o ten bronz bojovali, to bylo parádní,“ pochvaloval si čtyřiadvacetiletý obránce Salavatu Julajev Ufa.

Česká hokejová reprezentace uzavírá svým třetím místem slovanskou nadvládu na letošním mistrovství světa. Za triumvirátem Rusko – Slovensko – Česko zůstala řada hokejových velmocí, Češi navíc dokázali ve čtvrtfinále zdolat favorizovaný tým domácího Švédska.

„Je co slavit. Cesta domů bude příjemná a určitě něco proběhne. Vyhráli jsme poslední zápas sezony, to je vždycky krásné,“ doplnil Jakub Nakládal, který si na turnaji připsal čtyři gólové asistence, nejvíce mezi českými beky.