12.05.2012
Tisková zpráva Pardubického kraje

Hokejisté dostali fotbalový míč

PARDUBICE — Hejtman Pardubického kraje Radko Martínek poděkoval zástupcům pardubických mistrů extraligy HC ČSOB Pojišťovna Pardubice za vítězství v extralize. Využil k tomu okamžik, kdy partneři z Dolního Slezska hovořili o přípravách fotbalového šampionátu EURO 2012

Fotbalový míč podepsaný hejtmanem Radko Martínkem a maršálkem Dolnoslezského vojvodství Rafalem Jurkowłaniecem převzali marketingový manažer klubu Jan Kratochvíl a vedoucí mužstva HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Bohuslav Šťastný.

„Na hokejové finále se bude dlouho vzpomínat. Pozoruhodné také je, že šťastní jsou vítězové i poražení. Pro Pardubice je vítězství o to cennější, že většinu kádru tvoří odchovanci klubu,“ řekl Radko Martínek při předávání dárku zástupcům HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Při tom prozradil, že maršálek zná pardubický hokej. V letošní sezoně navštívil jeden ze zápasů základní části extraligy.

Legendární hokejista Bohuslav Šťastný ze známé pardubické útočné trojky Martinec, Novák, Šťastný dodal, že druhý titul mistra světa v hokeji získal právě v Polsku. Věří, že čeští fotbalisté také nepřijedou ze sousední země s prázdnou.