23.12.2011
(HoH)

Tak to je pocta! Tomáš Nosek je kapitánem české „dvacítky“

LETHBRIDGE — Čestnou funkci získal v reprezentačním týmu do dvaceti let útočník Tomáš Nosek. Odchovanec pardubického hokeje bude na nadcházejícím mistrovství světa hráčů do dvaceti let kapitánem českého výběru. Zástupci kapitána Tomáše Noska budou Dominik Uher a Daniel Přibyl.

Trenérský štáb uzavřel nominaci českého výběru do dvaceti let, ta čítá tři brankáře, sedm obránců a čtrnáct útočníků. Mezi nimi je i pardubický Tomáš Nosek.

„Je to prestižní turnaj, který je v zámoří brán více jak mistrovství světa dospělých. Fanoušky toto mistrovství hodně zajímá, proto se tam teď hraje. Moc se těším, bude tam vyprodáno i na méně kvalitní zápasy. Je to takový vrchol, věřím, že se na něj dostanu,“ nechal se slyšet v rozhovoru devatenáctiletý útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice před odletem do zámoří.

Nominace reprezentace České republiky do dvaceti let na mistrovství světa juniorů v Edmontonu a Calgary (26. prosince 2011 – 5. ledna 2012):

Brankáři:
Petr Mrázek
(Ottawa 67’s, OHL), Libor Kašík (PSG Zlín/HC Olomouc), Tomáš Král (Kärpät Oulu, Finsko).

Obránci:
Marek Hrbas
(Kamloops Blazers, WHL), Bohumil Jank (Tatranskí Vlci, MHL), Daniel Krejčí (HC Slavia Praha), Vojtěch Mozík (BK Mladá Boleslav), David Musil (Vancouver Giants, WHL), Jiří Říha (Bílí Tygři Liberec/HC Benátky nad Jizerou), Petr Zámorský (PSG Zlín).

Útočníci:
Jakub Culek, Petr Straka
 (oba Rimouski Océanic, QMJHL), Tomáš Filippi (Baie-Comeau Drakkar, QMJHL), Tomáš Hertl, Dmitrij Jaškin (oba HC Slavia Praha), Petr Holík (PSG Zlín), Tomáš Hyka (Gatineau Olympiques, QMJHL), TOMÁŠ NOSEK (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Daniel Přibyl (HC Sparta Praha), Lukáš Sedlák (Chicoutimi Sagueneens, QMJHL), Jiří Sekáč (Tatranskí Vlci, MHL), Michal Švihálek (HC Mountfield České Budějovice), Dominik Uher (Spokane Chiefs, WHL), Radek Faksa (Kitchener Rangers, WHL).