19.08.2011
Jan Hrabal

„Áčko“ přijelo do Innsbrucku a těší se na duel s Mannheimem

PARDUBICE/INNSBRUCK — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice vyrazili na další zápas European Trophy. V pátek 9.00 hodin vyrazili od ČEZ Areny do Innsbrucku, kam přijeli po devíti hodinách cesty. Hned po příjezdu naordinovali trenéři hráčům trénink.

„Cesta probíhala v pohodě bez větších komplikací. Trošku jsme se zdrželi před Mnichovem, ale zácpa byla opravdu malá. Jsme rádi, že se nám přesun z Pardubic do Innsbrucku zdařil podle plánu,“ řekl po příjezdu pod alpské velikány trenér Ladislav Lubina.

Hráči si dlouhou cestu zkrátili různými způsoby. Mladík Jiří Půhoný a po něm Václav Kočí se starali o filmovou projekci. Ta třeba vůbec nezajímala Coreyho Elkinse, který už při výjezdu z parkoviště u ČEZ Areny tvrdě spal a vzbudil se při první přestávce u hraničního přechodu Rozvadov.

Asi nejhlučnější skupinkou byla čtveřice Petr Koukal – Jan Kolář I – Jan Starý – Vladimír Sičák. Tito borci hráli karty a věřte, že si u nich užili spoustu srandy.

Cesta na trase Pardubice – Innsbruck – Plzeň – Mnichov – Innsbruck ukázala všechny rozmary počasí. Třeba u českého hlavního města se spustil ohromný slejvák, při němž musel řidič dokonce zpomalit. Naopak Německo přivítalo pardubické hokejisty s teplým letním počasím a jasnou oblohou.

Po čtyřech a půl hodinách cesty si hráči dali oběd v jednom z motorestů na německé dálnici. Bohatého výběru si využil každý po svém: někdo si dal jen lehký dietní salát, jiný zase řízek s brambory. „Po obědě řada hráčů usnula a odpočinula si,“ podotkl trenér Pardubic.

Autobus, který mohl uhánět nejvýše stokilometrovou rychlostí, přijel do Innsbrucku krátce po osmnácté hodině. Po nezbytném vybalení věcí do šaten hráči absolvovali krátký trénink vedle místního fotbalového stadionu.

Osobní volno a procházka městem? Na to zapomeňte, hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice nejsou v Innsbrucku víkendovými turisty. „Přijeli jsme sem hrát hokej, chceme se co nejdůkladněji připravit na zápas s Mannheimem, protože víme, že bude velmi těžkým soupeřem,“ doplnil kouč Pardubic.

Fotogalerie