01.06.2011
(HoH)

Vzhůru do strmých kopců! Hokejisté Pardubic dřou a potí se v Krkonoších

ŠPINDLERŮV MLÝN — Vrcholu dosáhne v tomto týdnu první fáze letní příprava hokejistů Pardubic. Ti v pondělí ráno odjeli na týdenní soustředění do Krkonoš. Zde budou až do neděle nabírat síly, ze kterých budou čerpat po celou následující sezonu.

Pardubičtí hokejisté se ráno sešli v ČEZ Areně, sbalili si věci, naložili je do autobusu a vydali se směr nejvyšší české hory. Pardubickou rovinu tak vyměnili za „krpály“ v Krkonoších. „Toto soustředění je takovým vrcholem prvního měsíce letní přípravy,“ prohlásil trenér Pavel Hynek.

Rozvrh a tréninkový plán je jasně daný. Na něj ostatně všichni najeli hned po příjezdu na místo. „Hned po příjezdu jsme si dali etapu na kole, večery jsou věnovány tělocvičně, kde hrajeme hry,“ nechal se slyšet pardubický kouč.

„Od úterka jsou tři fáze a po nich ještě regenerace,“ pokračoval trenér HC Eaton Pardubice. „Začínáme rozcvičkou před snídaní, po ní následuje dopolední fáze – čili etapa nebo posilovna s pestrým zaměřením. V areálu máme k dispozici kryté hale, můžeme běhat venku do kopců, možností je spousta. Uděláme hodně práce,“ řekl Pavel Hynek.

Po vydatném obědě si hráči na chvíli oddychnou, ale jen do zhruba tří hodin. „Pak totiž následuje další tréninková fáze. Ta pokračuje až do večeře, po které jdou hráči na regeneraci,“ přiblížil tréninkový plán.

V případě počasí budou hokejisté trénovat v krytých halách

Pestrý program obohatí týdenní pobyt hráčů Pardubic. „Hráči od rána do noci pracují, tento týden bude, co se týče objemu nejnáročnější. Končíme v neděli po dopolední fázi,“ prohlásil Pavel Hynek.

Předpověď počasí slibuje dobré podmínky. V Krkonoších je zhruba o pět stupňů chladněji oproti Pardubicím. „To je akorát na sporty, pokud nebude pršet,“ pousmál se trenér pardubických hokejistů. Pokud by se přece jen zatáhlo s deštěm, má trenérský štáb vymyšlený náhradní program.

„Možnost tréninkových prostor je bohatá, počasí to nemůže ohrozit. Máme tam připraveno šest cyklistických etap, ty pojedeme denně kromě čtvrtku. To nejsou etapy pouze po blízkém okolí, ale i výjezdy dál,“ řekl.

Soustředění v Krkonoších je posledním volnějším týdnem pro reprezentační duo Petr Koukal – Jakub Nakládal. Ti dostali volno na zejména psychický odpočinek po návratu z mistrovství světa. „Kluci se občas zastaví na stadionu, pracují zatím individuálně tak, aby se po návratu z Krkonoš mohli připojit k týmové přípravě,“ doplnil Pavel Hynek.