29.11.2010
Jan Hrabal

Pardubice budou v novém roce hrát pod širým nebem s Kometou Brno

PARDUBICE — Dne 2. ledna 2011 nastoupí hokejisté HC Eaton Pardubice k utkání 36. kola Tipsport extraligy proti týmu HC Kometa Brno. Tento zápas bude odehrán na plochodrážním stadionu v Pardubicích ve Svítkově.

Speciální sekce na webu, která se týká OPEN AIR GAME 2011
Logo OPEN AIR GAME 2011 (PDF, 14,6 MB)

Tento zápas s názvem OPEN AIR GAME 2011 bude zároveň pokusem překonat rekord v návštěvě na jedno extraligové utkání v novodobé historii nejvyšší české soutěže. Celá akce je svým rozsahem zcela ojedinělá, pořadatelé zajistí instalaci mobilního kluziště splňující všechny náležitosti k sehrání regulérního extraligového utkání.

Zázemí stadionu, na kterém se každoročně koná plochodrážní závod „Zlatá přilba“, doplní dvě mobilní tribuny a celková kapacita areálu tak přesáhne 25 000 míst (více než 17 000 k sezení a 8000 k stání). Na organizaci akce se bude podílet více než 700 pracovníků.

Nejvyšší návštěva na utkání naší nejvyšší hokejové soutěže přišla na zápas Spartak Sokolovo – ZKL Brno do tehdy nově otevřené Sportovní haly. Tehdy dorazilo na hokej 18 500 diváků. Nejvyšší návštěvu v české extralize zaznamenal sedmý zápas finále play off dne 16. dubna 2008 a to 17 123 diváků.

Prodej jednotlivých vstupenek na tuto mimořádnou událost bude zahájen v pondělí 6. prosince 2011 v 9.00 hodin na pokladnách ČEZ Areny. V tentýž den bude spuštěna i internetová rezervace na vybraná místa sektorů T2, X a k stání. V týdnu od 6. do 12. prosince budou pokladny otevřeny každý den od 9.00 do 12.00 hodin a od 13.00 do 18.00 hodin.

Už od 1. prosince 2010 bude pardubický hokejový klub přijímat hromadné objednávky vstupenek na telefonním čísle 466 741 637 nebo na e-mailu mirek.novotny@hcpce.cz, podrobný postup je popsán na www.hcpce.cz.

Na toto utkání nejsou v platnosti permanentní vstupenky vydané na sezonu 2010/2011. Jejich držitelé mají přednostní právo na nákup místa v jakékoli kategorii do 15. prosince 2010 do 18.00 hodin. Jako kompenzace za utkání odehrané mimo ČEZ Arenu bude platnost permanentních vstupenek rozšířena na první zápas nadstavbové části v letošní sezoně, čili první utkání čtvrtfinále nebo předkola play off podle umístění týmu po základní části.

Ti, kteří si na pokladnách ČEZ Areny již zakoupili vstupenku na utkání s Kometou Brno, si mohou tuto vstupenku vyměnit za jiné utkání, případně jim budou vráceny peníze. Těm, kteří si zakoupili vstupenky prostřednictvím internetové rezervace, budou automaticky vráceny peníze na jejich účet.

V blízkosti areálu bude velkokapacitní parkoviště pro 2000 automobilů a zvláštní parkoviště po zájezdové autobusy. V jednání je i zajištění kyvadlové dopravy z centra města, a to autobusy ke stadionu a vlaky do stanice Pardubice–Svítkov, kde zastaví i rychlíky na trase Pardubice – Praha.

Oba účastnické kluby se dohodly na vzájemné spolupráci. I proto si mohou zájemci z Brna a okolí zakoupit vstupenky přímo v Brně v tradičních prodejních místech Komety Brno. Pro příznivce hostujícího klubu bude vyhrazena samostatná tribuna.

Již od 10.00 hodin se uskuteční utkání veteránských týmů hvězd Pardubic a Brna. Divákům se představí mimo jiných i Vladimír Martinec, Bohuslav Šťastný a další významné osobnosti pardubického a brněnského hokeje, které na tuto akci obdrží pozvání.

Pořadatel akce si vyhrazuje právo v případě závažných důvodů utkání odehrát v původním termínu v pardubické ČEZ Areně. V tomto případě by se vstupné na OPEN AIR GAME 2011 vracelo v plné výši.