20.05.2010
(HoH)

HC Eaton Pardubice má v České republice nejvíce fanoušků. Děkujeme!

PARDUBICE — Společnost STEM/MARK provedla průzkum mezi více než dvěma tisíci respondenty, ze kterého vyšlo jednoznačně: Pardubický kraj ve srovnání s ostatními sleduje hokej nejvíce! Více než polovina jeho obyvatel se o tento krásný sport zajímá.

HC Eaton Pardubice je na základě tohoto průzkumu klubem s nejvíce fanoušky u nás. Pardubickému klubu fandí 15 % obyvatel, celku HC Vítkovice, finálovému soupeři Eatonu, 11 %.

Mezi prvních pět týmů s největší fanouškovskou základnou se dostaly kluby HC Sparta Praha s 10 %, HC Kometa Brno s 10 % a HC Slavia Praha s 9 % fanoušky hokeje. Dále z šetření STEM/MARK vyplynulo, že 56 % fanoušků ledního hokeje fandí týmu ze svého kraje.

Z dlouhodobého výzkumu společnosti STEM/MARK vyplynulo, že zájem o českou hokejovou extraligu projevilo ve sledovaném období v průměru 36 % dotázaných. Hokejová liga je v porovnání s nejvyšší fotbalovou soutěží o něco málo sledovanější. Zájem o první fotbalovou ligu potvrdilo 32 % dotázaných.

Sledovanost hokejeZdroj: www.stemmark.cz

Podobně jako u fotbalu mají zájem o hokejovou ligu především muži, kterých se o hokej zajímá necelá polovina (49 %). U žen, kde je zájem menší, hokejovou ligu sleduje necelá čtvrtina dotázaných (23 %).

Fanoušci byli dotazováni i na tým, kterému by přáli sestup do nižší soutěže. Nejčastěji udávaným týmem byl klub BK Mladá Boleslav. Celkem jej uvedlo 13 % fanoušků. Tým pak následně prohrál v play out a v baráži musel bojovat o udržení v extralize.

Na druhém a třetím místě se mezi nejméně oblíbenými kluby umístila HC Sparta Praha se 13 % a HC Slavia Praha s 9 % hokejových fanoušků, kteří si přáli sestup klubu.