03.05.2010
Jan Hrabal, fotografie Luboš Lang

Jakub Nakládal a Rastislav Špirko se letos premiéry na mistrovství nedočkají

STOCKHOLM/SKALICA/PARDUBICE — Skvělou klubovou sezonu mohl korunovat svou premiérovou účastí na mistrovství světa. Pardubický útočník Rastislav Špirko si však v Německu bohužel nezahraje, neboť se zranil v nedělním přípravném utkání slovenské reprezentace proti Lotyšsku.

Boj o mistrovství skončil pro Jakuba Nakládala na švédských LG Hockey Games. „Informaci jsem dostal opožděně až v pondělí. Bohužel je diagnóza taková, že se Jakub nevyhne operaci, kterou podstoupí příští týden,“ prohlásil generální manažer HC Eaton Pardubice Zbyněk Kusý.

Rastislav Špirko

Jakub Nakládal má za sebou nejlepší sezonu v extralize. Po boku Davida Havíře nasbíral v osmapadesáti zápasech devatenáct kanadských bodů za sedm gólů a dvanáct asistencí.

Rastislav Špirko se zranil při druhém střídání po srážce s lotyšským protihráčem. „Ještě jsem to zkoušel ledovat, koleno ohýbat, zatlačit dovnitř, ale bohužel to nešlo,“ litoval pětadvacetiletý útočník HC Eaton Pardubice.

„Podobné zranění jsem měl už během sezony, ale teď už to fakt nešlo. Chtěl jsem zabojovat a poprat se o místo na mistrovství světa, ale takto jsem si to nepředstavoval. Takový je bohužel sport,“ pokračoval Rastislav Špirko, který naposledy reprezentoval Slovensko na velké akci na mistrovství světa juniorů před šesti roky.

Rastislav Špirko

O to větší motivaci bude mít v nadcházejícím soutěžním ročníku. „Budu se opět snažit mít výbornou další sezonu, abych za rok zabojoval o svou účast na světovém šampionátu,“ dodal mistr české extraligy, který do Pardubic přišel před rokem z Ústí nad Labem.