26.08.2006
Jan Hrabal, Petr Novák

Pardubický závěr Tatranského poháru: EHC Wolfsburg

S celkem první německé ligy dnes zakončí hokejisté HC Moeller Pardubice své účinkování na 59. ročníku Tatranského poháru. Od 14.00 hodin tak vyjedou na led popradského stadionu proti EHC Wolfsburg. V případě výhry obsadí HC Moeller na turnaji konečné 5. místo, porážka by Pardubické odsoudila o příčku níže. „Byli jsme trochu pasováni do role favorita, jsme trochu zklamáni. Chci, abychom k tomuto utkání přistoupili maximálně zodpovědně a nenechali si ujít alespoň páté místo,“ uvědomuje si pardubický trenér Miloš Říha.

Pardubice se představí proti zajímavému soupeři. Klub EHC Wolfsburg nastupuje ve druhé německé soutěži, v předminulé sezoně totiž spadl z bundesligy. Na Tatranském poháru ale Wolfsburg sehrál poměrně vyrovnané utkání s Vítkovicemi, kterým podlehl 0:3. Včera naopak deklasoval švýcarskou reprezentaci do dvaceti let 6:1.

„Pro nás je důležité, že porazili švýcarské juniory, a my si zahrajeme proti mužskému týmu. Bude nás čekat po dvou zápasech se slovenskými mužstvy zase jiný styl. To nám určitě před novou sezonou prospěje,“ plánuje pardubický kouč.

HC Moeller chce zápas proti Wolfsburgu vyhrát. Aby měl na turnaji aktivní bilanci a skončil „alespoň“ pátý. „Chceme k zápasu přistoupit co nejzodpovědněji, abychom v něm uspěli,“ dodává Miloš Říha.

Sestava EHC Wolfsburg z posledního utkání

Brankáři: Sandro Agricola a Chris Rogles.
Obránci: Alexandr Genze, Thomas Gödtel, David Danner, Lars Brüggermann, Mike Pudlick, Tim Schneider a Jesse Fibiger.
Útočníci: Max Seyller, Tim Regan, Todd Simon, Christoph Wietfeldt, Preston Callander, Mark Kosick, Michael Henrich, Jan Žůrek, Herbert Gesiberger a Andrej Kaufmann.