14.08.2009
Jan Hrabal

Tomáš Rolinek fandí Pardubicím, rád by si proti nim v sobotu zahrál ve finále

LE SENTIER — Ještě nedávno spolu bruslili v pardubické ČEZ Areně, v sobotu možná nastoupí proti sobě. Pokud by došlo k takovému souboji, pikantnostmi by se to jen hemžilo. Tomáš Rolinek, který působí v Metallurgu Magnitogorsk, by konfrontaci s Pardubicemi přivítal.

„Pardubicím fandím na tomto turnaji,“ přiznává devětadvacetiletý útočník, který v jedné formaci Metallurgu Magnitogorsk hraje s Jaroslavem Kudrnou a Janem Markem.

Ruský celek je velkým favoritem celého turnaje Hockeyades. Prakticky se s ním počítá jako jistým účastníkem finále, které je v plánu v sobotu od půl deváté večer. A pokud Pardubice dnes porazí celek Fribourg–Gottéron, tak zajímavý souboj je jasný…

„To by byla paráda!“ říká Tomáš Rolinek s nadšením. „Přeji si to tady ze všeho nejvíc. Hlavně ať Pardubice sehrají co nejlepší zápasy a získají spoustu zkušeností,“ pokračuje.

Finále s Pardubicemi? To by bylo super!

Pokud může, tak Tomáš Rolinek nevynechá jediný trénink Moelleru, byl se podívat i na první zápas Východočechů na turnaji. „Pardubice mají v kádru spoustu mladých kluků, pro ně by bylo super, kdyby si zahráli finále proti nám,“ tvrdí šikovný útočník.

Finále Metallurg Magnitogorsk – HC Moeller Pardubice, to by byla bomba. Jenže k tomu musí Východočeši porazit Fribourg–Gottéron, což bude daleko obtížnější protivník oproti týmu HC Ambrì-Piotta, který Moeller včera vyřídil 6:1.

„Kdyby to finále vyšlo, bylo by to super. Jsem moc rád, že to takto dopadlo, že tu jsou i Pardubice. Že si parádně popovídáme. Byla by fantazie, kdybychom si proti sobě zahráli,“ dodává Tomáš Rolinek s nadšením.