19.05.2009
Jan Hrabal

Václav Kočí je v Pardubicích nováčkem, angažmá bere jako výzvu

PARDUBICE — Do zcela neznámého prostředí přišla nová tvář pardubické defenzívy. Václav Kočí. Ve své kariéře totiž nehrál s nikým ze současných hokejistů HC Moeller Pardubice. „Jsem tu úplně nový,“ usmívá se devětadvacetiletý zadák.

Václav Kočí byl v minulé sezoně sice hráčem Liberce, na hostování však působil v Mladé Boleslavi. Nabídky Pardubic si váží. „Ta se neodmítá. Pardubice jsou pro mě zatím nejvýznamnější štací, je to pro mne velká výzva,“ prohlašuje nový obránce v pardubické sestavě.

Při svém příchodu nenarazil v kabině HC Moeller Pardubice na žádného bývalého spoluhráče… „S nikým z kádru jsem doposud nehrál, vždycky jen jako soupeř ani v mládeži. Přicházím do zcela neznámého prostředí, moc se těším,“ směje se.

Pardubice jsou podle něj hokejové město. „Chodí sem moc lidí na hokej, všichni ví, že město hokejem doslova žije. Pardubice vždycky hrály nahoře, mají mnoho slavných hráčů,“ připomíná Václav Kočí.

Kromě prostředí bylo pro něj důležité, že jej kontaktoval trenér Václav Sýkora. „Volal mi a říkal, že má o mě zájem. Tato důvěra byla pro mě rozhodující,“ konstatuje hráč s extraligovými zkušenostmi z Liberce, Českých Budějovic, Litvínova a Mladé Boleslavi.

Atmosféra v Pardubicích je výborná, ví Václav Kočí

Proti Pardubicím si podle slov vždycky rád zahrál. „Mně se proti Pardubicím hrálo vždy dobře, protože ony se vždycky snaží hrát hokej a neboří hru,“ tvrdí.

„Pardubice hlavně hrají dopředu. Z mého pohledu byly vždy vnímány jako výborný soupeř, proti kterému se každý chce vytáhnout,“ pokračuje Václav Kočí.

Ve svém novém působišti se podle svých slov těší n domácí zápasy. „Atmosféra tady je výborná. Pamatuji se, jak během vánočních svátků jsme sem přijeli, a bylo na Mladou Boleslav vyprodáno. Bylo to úžasné,“ vzpomíná.

V Pardubicích by rád navázal na osobně povedené angažmá v Mladé Boleslavi. V kádru nováčka zaznamenal v minulé sezoně šest kladných bodů v hodnocení +/−.

„Spoustu zápasů jsme prohráli o gól, to byly góly při našem oslabení. Hrál jsem s dobrou pětkou, góly jsme spíše dávali, než dostávali,“ uzavírá Václav Kočí.