04.08.2008
(HoH)

Hokejová sezona se ozývá, zítra začíná Tipsport Hockey Cup!

PARDUBICE — I o letních prázdninách je o co hrát v klubovém hokeji. Dvacet týmů, tedy čtrnáct extraligových a šest vybraných klubů z 1. ligy, si to během letní přípravy rozdají o Tipsport Hockey Cup, jenž i letos obohatí tuzemskou hokejovou scénu. Loňský ročník znovuobnovení soutěže vyhráli hokejisté HC Moeller Pardubice. Ti zítra nastoupí v domácí ČEZ Areně ve východočeském derby proti Hradci Králové, v pátek přijede na východ Čech neméně atraktivní soupeř: HC Sparta Praha. Přijďte se podívat na tato zajímavá klání! Majitelé poukazů na permanentní vstupenky pro sezonu 2008/2008 mají vstup zdarma!

Skupina C
Bílí Tygři Liberec
HC MOELLER PARDUBICE
HC Sparta Praha
BK Mladá Boleslav
HC VCES Hradec Králové

Podle původních plánů se letní hokejový pohár měl hrát stejným systémem jako vloni, tedy ve čtyřech skupinách po čtyřech týmech s tím, že vítězové postupují do semifinále.

Letos se ale bude Tipsport Hockey Cup hrát jinak: soutěž bude rozšířena o prvoligové celky Chomutova, Vrchlabí, Olomouce a Hradce Králové, který bude hrát v atraktivní skupině s Pardubicemi.

Základní část soutěže se hraje systémem každý s každým, ale pouze jednou. Pardubice nastoupí v domácích zápasech s Hradcem Králové a Spartou Praha. Oba zápasy jsou na programu v tomto týdnu..

Myšlenka hrát pohár byla vzkříšena před minulou sezonou. Hokejisté HC Moeller Pardubice nejprve vyhráli skupinu B této soutěže. V semifinále porazili Třinec 4:2, ve finále udolali Karlovy Vary 3:2 po samostatných nájezdech.

Letošní ročník Hokejového poháru je naplánován do letní přípravy extraligových mužstev. První zápasy mají stanoveny datum 5. srpna a vše by se mělo stihnout do začátku O2 extraligy. Finále na ledě lépe postaveného celku z extraligové sezony 2007/2008 by se mělo odehrát 2. září 2008.

V první fázi soutěže je dvacet mužstev rozděleno do čtyř skupin po pěti týmech. Rozdělení je podle poloh jednotlivých klubů na české hokejové mapě. Pardubice se mohou v určitě atraktivní skupině B těšit na zápasy se Spartou Praha, Libercem, Mladou Boleslaví a Hradcem Králové.

V každé skupině se utkají mužstva jednou. Buď doma nebo venku, vždy ale sehrají po dvou zápasech doma a po dvou venku v základní skupině. Vítězové skupin postoupí přímo do semifinále. To je v plánu na konci srpna. Semifinálový, stejně jako finálový zápas, se bude hrát na ledě lépe postaveného mužstva v konečné tabulce O2 extraligy za sezonu 2007/2008.

Termíny Tipsport Hockey Cupu 2008

Zápasy ve skupinách: 5. srpna – 19. srpna 2007 (hrací dny v úterky a čtvrtky, není-li mezi soupeři dohodnuto jinak)
Semifinále: 26. a 27. srpna 2007
Finále: 2. září 2007

Hrací systém

Základní část: čtyři skupiny po pěti týmech, kde hraje jednou každý s každým, vítězové postupují do semifinále (čtrnáct týmů O2 extraligy a šest mužstev z první ligy).
Semifinále: hraje se na jedno vítězné utkání na ledě mužstva, které se umístilo v konečné tabulce O2 extraligy 2007/2008 na lepším místě.
Finále: hraje se na jedno vítězné utkání na ledě mužstva, které se umístilo v konečné tabulce O2 extraligy 2007/2008 na lepším místě.

Rozpis Tipsport Hockey Cupu 2008 pro HC Moeller Pardubice

Kolo Datum Domácí Hosté Začátek utkání Místo konání
1. úterý 5. srpna 2008 HC Moeller Pardubice HC VCES Hradec Králové 18.00 hodin ČEZ Arena Pardubice
2. čtvrtek 7. srpna 2008 Bílí Tygři Liberec HC Moeller Pardubice 17.00 hodin Zimní stadion Česká Lípa
3. pátek 8. srpna 2008 HC Moeller Pardubice HC Sparta Praha 17.00 hodin ČEZ Arena Pardubice
4. úterý 19. srpna 2008 BK Mladá Boleslav HC Moeller Pardubice 17.30 hodin Zlatopramen Aréna