05.05.2008
(HoH)

Opět v zápřahu: pardubickým hokejistům začala letní příprava

PARDUBICE — Celkem třiadvacet borců se dnes ráno hlásilo nové trenérské dvojici HC Moeller Pardubice Václav Sýkora – Ladislav Lubina. Ti přivítali dva brankáře, sedm obránců a čtrnáct útočníků. Pardubičtí hráči se dnes sešli poprvé od skončení poslední sezony, začala jim letní příprava na soutěžní ročník 2008/2009. První fáze, která bude opepřena letním soustředěním v krkonošském Bedřichově ve druhé polovině června, potrvá zhruba dva měsíce. Východočeši vyjma tohoto soustředění budou nabírat fyzickou kondici v Pardubicích.

Hokejisté dorazili do ČEZ Areny na půl devátou ráno. Hned je přivítal trenér Václav Sýkora se svým kolegou Ladislavem Lubinou. Krátce na to dorazili do kabiny nový majoritní vlastník HC Moeller Pardubice Roman Šmidberský doprovázený klubovým prezidentem Ondřejem Heřmanem.

První trénink začal zhruba o půl desáté na Letním stadionu. Po rozcvičce následovala úvodní fáze se závažími ve dvojicích. Například Petr Koukal cvičil se svým parťákem útočníkem Janem Kolářem, Tomáš Blažek s Michalem Tvrdíkem. Junioři, jež čeká příprava s A týmem HC Moeller Pardubice, také drželi pospolu: třeba Filip Stoklasa s Robertem Kousalem. „Plonkový“ ze třiadvacítky zůstal brankář Martin Růžička, který absolvoval cvičení s Ladislavem Lubinou.

V další části tréninku se hráči rozdělili na několik skupin a hráli proti sobě fotbálek. Zapojil se i asistent trenéra Ladislav Lubina, který to „brousil“ v obraně. Václav Sýkora naopak všechny borce pečlivě pozoroval.

Úvodní tréninkové jednotky v novém soutěžním ročníku se nezúčastnili reprezentanti (Petr Čáslava, Ján Lašák, Martin Štrbák a Radovan Somík), Peter Pucher, jenž je po operaci kolene, a Petr Sýkora.

Hokejisté, kteří nastoupili do letní přípravy s A týmem HC Moeller Pardubice

Brankáři:
Filip Landsman a Martin Růžička.

Obránci:
David Havíř, Jaroslav Koma, Tomáš Linhart, Jakub Nakládal, Jan Snopek, Michal Šeda a Martin Táborský.

Útočníci:
Tomáš Blažek, Jiří Cetkovský, Michal Klejna, Jan Kolář, Petr Koukal, Robert Kousal, Zdeněk Ondřej, Libor Pivko, Lukáš Radil, Daniel Rákos, Jan Semorád, Jan Starý, Filip Stoklasa a Michal Tvrdík.