17.11.2007
Jiří Lalov, Jan Hrabal

Dorost doma neprohrává, udolal Sarezu Ostrava

Velice zajímavé utkání zhlédli diváci ve velké hale ČEZ Areny. Ve 22. kole dorostenecké extraligy porazili pardubičtí hokejisté Sarezu Ostrava 4:3. O pardubické branky se podělili Jan Zdráhal, Marek Hemský, Ladislav Havlík a Tomáš Nosek. Domácím pomohly zejména tři využité přesilovky ze čtyř.

Extraliga dorostu, 22. kolo, sobota 17.11.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Poruba

4:3
1:1, 1:0, 2:2
Branky a nahrávky: 17:14 Zdráhal (Šafář), 21:25 Hemský (Čáp), 44:02 Havlík (Zavoral, Zdráhal), 47:16 Nosek (Lenoch) – 18:52 Řehulka (Palkovič), 45:46 Šimkovič (Blažej), 54:08 Šimkovič (Klimíček). Rozhodčí: L. Stolín – J. Machač, Petr. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:1. Diváci: 70. Střely na branku: 43:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.
Dynamo Pardubice: Štrof – Semrád, Zdráhal, Vondráček, Havlík, Lenoch, Chaloupka, Čáp – Kindl, Zavoral, Šafář, Světlík, Vlček, Zrůst, Tomín, Hemský, Kapec, Nosek.
Poruba: Kubáň – Večeřa, Paleček, Franek, Vojtek, Parma, Kupčík, Klimíček, Čahoj – Lyzák, Šimkovič, Řehulka, Voznica, Miczek, Pastrňák, Krupa, Blažej, Vidlák, Bystroň, Palkovič, Richter.

Komentář

Hned v úvodu utkání se v dobré střelecké pozici nedokázal prosadit Martin Vidlák. Jeho střela bekhendem jen těsně minula levou tyč. Na druhé straně přihrával Radim Zrůst na volného Tomáše Noska. Ten nahrávku netrefil ideálně a puk letěl hodně mimo bránu.

Další velkou šanci si domácí vytvořili o pár minut později v přesilové hře po faulu Štefana Šimkoviče. Denis Kindl nahrál pěknou zadovku na Marka Hemského, ale ten trefil pouze gólmana Andrease Kubáně do prsou. Ihned po buly střílel Lukáš Kapec od modré a jeho střelu těsně před brankou tečoval do tyče Vojtěch Zavoral. V 16. minutě se Jiří Světlík řítil sám na gólmana. Na poslední chvíli byl faulován Filipem Čahojem a domácí si zahráli další přesilovku. Domácím se podařilo usadit v útočném pásmu a v čase 17:14 propadl puk za brankovou čáru po střele Jana Zdráhala od modré a asistenci Jana Šafáře – 1:0.

Hosté se snažili do konce třetiny vyrovnat, což se jim povedlo. V čase 18:52 Vojtěch Palkovič přihrával Josefu Řehulkovi před bránu a ten neměl se zakončením problém – 1:1. Konec první třetiny se jen dohrával a nic zásadního se nestalo.

Ve druhé třetině se na gól nemuselo dlouho čekat. Ve 22. minutě fauloval Štefan Šimkovič. V čase 21:25 Zdeněk Čáp nahrál Marku Hemskému za bránu a ten zasunul puk kolem tyče do kasy – 2:1.

Delší dobu se pak hrálo spíše ve středním pásmu a bez větších šancí. Ve 33. minutě byl vyloučen Tomáš Semrád za držení protihráče. Hosté si vytvořili tlak, ale své šance nedokázali využít. Druhá třetina už žádné šance nepřinesla a do kabin se odcházelo za stavu výhodnějšího pro domácí.

Ve 44. minutě měl na hokejce vyrovnání Radim Blažej. Řítil se sám na Vojtěcha Štrofa, ale ten jeho pokus zlikvidoval. V té samé minutě byl vyloučen Petr Paleček za hrubost a domácím se naskytla možnost svůj náskok zvýšit v přesilové hře. To se povedlo v čase 44:02 Ladislavu Havlíkovi, když zakončoval prudkou střelou od modré po skvělé kombinaci s Vojtěchem Zavoralem a Janem Zdráhalem – 3:1.

O minutu později se hostům podařilo odpovědět. V čase 45:46 se prosadila dvojice Radim Blažej a Štefan Šimkovič, když druhý jmenovaný zasunul puk k levé tyčce ležícímu Vojtěchu Štrofovi – 3:2.

Gólovou tříminutovku završil v čase 47:16 Tomáš Nosek, když doklepl za záda Andrease Kubáně vyraženou střelu Patrika Lenocha – 4:2.

V 54. minutě mohl zvýšit náskok Pardubic Lukáš Kapec, ale jeho střelecký pokus pouze orazítkoval horní tyčku. V čase 54:08 znamenala skvěla souhra Štefana Šimkoviče s Jiřím Klimíčkem Šimkovičův druhý gól v zápase a snížení na rozdíl jediného gólu – 4:3.

Hosté se usilovně snažili o snížení, ale v tom jim bránila dobrá obrana Pardubic. V čase 58:55 si vzal trenér Sarezy oddechový čas a odvolal gólmana.V následující hře bez brankáře gól nepadl a domácí ubránili tři body ve velmi vyrovnaném utkání.