27.06.2019
Jan Hrabal

Dynamo i nadále posiluje, vrací se Robert Kousal

PARDUBICE — Povedlo se! Po dlouhých a náročných jednáních se vedení Dynama povedlo dotáhnout příchod útočníka Roberta Kousala. Osmadvacetiletý centr se po pěti a půl letech vrací do klubu, kde hokejově vyrostl.

„Mám velkou radost, že se nám podařilo po comebacku Jana Koláře zrealizovat také návrat Roberta Kousala. Vnímám to i jako další signál pro kluky, kteří v Dynamu vyrostli, působí v zahraničí a uvažují o návratu do extraligy. Robert je v ideálním hokejovém věku, rád by ještě hrál v zahraničí, i proto byla jednání složitá a dlouhá. Výsledkem je roční kontrakt s možností odchodu do zahraničí,“ řekl generální ředitel klubu Martin Sýkora.

Robert Kousal působil v Pardubicích až do prosince roku 2013, kdy odešel do Kontinentální hokejové ligy. „Jsme hrozně rádi, že se nám podařilo dotáhnout návrat dalšího pardubického hráče. Získali jsme do našich řad dalšího Pardubáka, který se vrací do svého klubu, aby mu pomohl. Robert je velmi kvalitní centr, má mnoho zkušeností ze zahraničních lig, jeho příchod bude, věřím, velkým přínosem pro celý tým,“ nechal se slyšet Jaromír Kverka, sportovní manažer klubu.

Osmadvacetiletý útočník, který nastoupil k 49 utkáním za český národní tým, má řadu zkušeností ze zahraničí. Dvě a půl sezony působil v Kontinentální hokejové lize, dva roky ve Švýcarsku a poslední ročník ve Švédsku. V české nejvyšší soutěži odehrál za Pardubice dohromady 248 utkání, v nichž vstřelil 40 branek a na dalších 58 nahrál, v hodnocení účasti na ledě má na svém kontě 32 kladných bodů.

„V kontaktu jsme byli od začátku letní přípravy, denně s ním hovořili kluci z Pardubic, dalo by se říci, že jsme na tomto úkolu pracovali kolektivně. Jsem rád, že se Robert přiklonil radši k nám než k jiným klubům. Robertova rozhodnutí si velmi vážíme, je skvělé, že v jeho rozhodování zvítězilo pardubické srdce, to je obrovsky pozitivní,“ poznamenal šéf sportovního úseku Dynama.

Robert Kousal je druhým centrem, který v tomto týdnu posílil pardubický tým. V pondělí se vedení klubu podařilo dotáhnout příchod Coreyho Lockeho. „Podařilo se nám získat dva opravdu kvalitní střední útočníky, to je obrovské pozitivum pro celý tým. Centři jsou nedostatkovým zbožím na trhu a pokud Corey splní naše očekávání, tak půjdeme do sezony se dvěma opravdu špičkovými středními útočníky, to je jeden ze základů týmu,“ doplnil Jaromír Kverka.

Robert Kousal dle svých slov přivítal možnost návratu na východ Čech. „Po pěti a půl letech v cizině jsem zvažoval více možností. Rozhodl jsem se vrátit do české nejvyšší soutěže a pomoci klubu, který mě vychoval. Těším se na novou sezonu a až si opět zahraji před skvělými fanoušky Dynama,“ řekl šikovný centr.

Robert Kousal

  • Post: útočník
  • Datum narození: 7. října 1990
  • Výška: 185 cm
  • Hmotnost: 90 kg
  • Držení hole: levé