29.03.2019
Jan Hrabal

Hokejisté přinesli radost do SKP-Centra

PARDUBICE — V průběhu nedávného play out vybraní hokejisté A týmu navštívili SKP-Centrum Pardubice. S dětmi si zasportovali a rádi se jim podepsali.

Zajímavou návštěvu přivítala děcka v SKP-Centru Pardubice ještě před startem extraligové baráže. Hráči, kteří nebyli v posledních extraligových utkáních tak herně vytíženi, zavítali do pardubického SKP-Centra.

Této prospěšné pardubické organizaci přinesli sportovní pomůcky a s dětmi si i zasportovali. „Byli jsme moc rádi, že sem hokejisté z pardubického Dynama přišli. Děti měly z jejich návštěvy velikou radost,“ nechala se slyšet Šárka Mrázková, koordinátorka SKP-Centra.

„Kromě hmotných dárků přinesli dobrou náladu, hokejisté navíc s našimi klienty hráli hry, to jsme přivítali a rádi je uvidíme znova,“ pokračovala. Hokejisté zde strávili přes hodinu. Během ní se dozvěděli zajímavé informace o prospěšnosti SKP-Centra, s dětmi si i zasportovali.

„SKP Centrum je poskytovatelem mnoha sociálních služeb. Rozdělila bych je do tří kategorií: služby poskytované rodinám s dětmi, do níž spadáme my, dále služby pro osoby bez přístřeší a služby pro osoby se zdravotním postižením nebo pro seniory,“ prozradila Šárka Mrázková.

Hokejisté A týmu Dynama Pardubice přinesli do centra sportovní míče, pálky na ping pong nebo boxerské rukavice. „Využijeme je pro naši každodenní činnost. Návštěva Dynama nám pomohla v dovybavení našeho klubu. Děcka je využijí při trávení volného času u nás,“ řekla.

Jak může pardubickému SKP-Centru pomoci každý? Je to vlastně poměrně jednoduché… „Ve svých službách rádi uvidíme dobrovolníky. Jedná se o lidi, kteří pomáhají tím, že přijdou a jsou osobnostmi.

Uvítáme jakékoliv hmotné dary. Je možné pomoci i tím, pokud nám daruje starší oblečení, to využijí osoby bez přístřeší,“ doplnila Šárka Mrázková. Podle ní každá pomoc je velmi vítaná.

Útočník Miloš Bubela si návštěvou v SKP-Centru pochvaloval. Rád se jí dle svých slov zúčastnil. „S dětmi jsme se pobavili, zahráli si fotbal, basketbal nebo ping pong. Moc se mi tato aktivita líbila. Věřím, že jsme dětem zpříjemnili jejich odpoledne trávené v SKP-Centru,“ pousmál se slovenský olympionik, který v sestavě Dynama absentoval z důvodu zranění.

Rodák z Banské Bystrice rovněž zavzpomínal, jaké to bylo, když v dětství mohl přivítat sportovce a změřit s ním síly. „Bylo to něco víc a rádi jsme si s nimi zahráli. Právě proto považuji za prospěšné, že jsme sem mohli přijít. Možná jsme jim i dali výzvu a něco na zpestření,“ doplnil pardubický centr po návštěvě SKP-Centra.

Nejmladší člen A týmu Filip Koffer si užil sportovní odpoledne i se svými některými vrstevníky. Rád se zapojil do basketbalu i fotbalu. „Bylo to super!“ řekl nadšeně progresivní odchovanec pardubického hokeje.

„Zpříjemnili jsme odpoledne několika dětem, bylo to s nimi super! Já jsem si rád zahrál. Mám malého bráchu, hrajeme spolu hokej a další hry. Užil jsem si to tady,“ usmíval se. SKP-Centrum se nachází v Pardubicích v Jungmannově ulici. Pracovníci SKP-Centra si zaslouží pochvalu, protože dělají svoji práci výborně a mají dobré výsledky.

„Je fajn, že takové centrum pro děti existuje a že sem mají volný přístup. Mohou si zahrát, mají tu sportovní vybavení, je to pro ně super!“ doplnil sedmnáctiletý talentovaný útočník.

O SKP-Centru

Posláním organizace SKP-CENTRUM, o.p.s., je POMÁHAT VSTÁT osobám v tísni a osobám ohroženým sociálním vyloučením. Je nápomocno seniorům, zdravotně postiženým, lidem v krizi a bez přístřeší, obětem domácího násilí, dětem a mladým dospělým bez fungujícího rodinného zázemí, příslušníkům minorit.

SKP-CENTRUM, o.p.s., provozuje pro ně efektivní a vzájemně provázaný systém sociálních služeb. Na trhu sociálních služeb působíme od roku 1992. Tradice zavazuje.

Po více jak 25 letech SKP-CENTRUM, o.p.s., následuje původní myšlenky svých zakladatelů a v současné době je největším poskytovatelm sociálních služeb v pardubickém kraji registrovaných dle zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách.

Dále poskytuje službu Probační program, Službu podpory bydlení a nestátní zdravotnické zařízení (ošetřovatelskou službu). Více informací o této prospěšné organizaci naleznete na www.skp-centrum.cz.