21.01.2021
Tisková zpráva

​Do Pardubic přichází nový brankář – zkušený Konstantin Barulin

Novou brankářskou posilou pardubického Dynama se stal ruský brankář Konstantin Barulin. Šestatřicetiletý gólman naposledy působil v KHL a vlastní kompletní sbírku medailí ze seniorských mistrovství světa a zlato a stříbro z mistrovství světa hráčů do dvaceti let.

Rodák z Karagandy v KHL odchytal přes 500 zápasů za SKA Petrohrad, CSKA Moskva, Spartak Moskva, Mytišči, AK Bars Kazaň, Avangard Omsk, Soči a naposledy Netfěchimik Nižněkamsk. Celkem sedmkrát se ocitl v nominaci do All-Star týmu KHL.

„Hledali jsme, kým bychom doplnili brankářský post pro závěr sezony. Když se naskytla možnost angažovat tak kvalitního gólmana, jakým Konstantin je, tak jsme neváhali. Jednání byla rychlá a jsme potěšení, že nám Konstantin přijel pomoci k úspěchu v play-off,“ uvedl po podpisu sportovní ředitel HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Nejlepší sezonu zažil v ročníku 2010-2011 v dresu Atlantu Mytišči, když měl nejlepší průměr branek na zápas z celé soutěže (1,91). V dresu Atlantu se tehdy sešel s pardubickým odchovancem Janem Bulisem a na střídačce Mytišči tehdy vládl Miloš Říha. V play-off došli až do finále KHL. Barulin byl poté vyhlášen nejužitečnějším hráčem celé vyřazovací části.

„O Pardubicích jsem věděl od mého kamaráda Stěpana Zacharčuka. Výsledky Dynama jsem sledoval už delší dobu a těší mě, že jsou lepší a lepší. Věřím, že tomu tak bude i nadále a já k tomu přispěji,“ nechal se slyšet po příjezdu do Pardubic Konstantin Barulin.