logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
21.9.2019
Redakce

Nadále neporaženi. Junioři vybojovali výhru nad Kometou a drží se na čele tabulky

PARDUBICE — Atraktivní podívanou nabídl duel šestého kola turnaje O Pohár DHL mezi domácím Dynama a Kometou Brno. Pardubičtí si za osm minut vypracovali dvoubrankové vedení, ve druhé části však polevili, poprvé inkasovali a v 52. minutě už vedla Kometa 3:2. To však svěřence trenéra Krále nesrazilo, dvěma góly v rozmezí jedné minuty si vzali vedení zpět na svou stranu a došli si pro šesté vítězství, stále tak zůstávají neporaženi.

Turnaj O Pohár DHL, 6. kolo, sobota 21.9.2019, enteria arena

Dynamo Pardubice

Kometa Brno

4:3
2:0, 0:1, 2:2
Branky a nahrávky: 1:43 Costa (Chára), 7:35 Rozlílek (Kaštánek), 54:05 Antoníček (Šír, Rohlík), 55:06 Šír (Rouha, Antoníček) – 23:26 Kunc (Kowalczyk, Vašíček), 46:55 Sedláček (Vašíček, Stránský), 51:52 Kowalczyk (Kunc, Malý). Rozhodčí: Doležal – Kis, Polák. Vyloučení: 5:4, navíc Rouha (PCE) 10 minut vražení na hrazení a Kowalczyk (KOM) 10 minut nesportovní chování. Využití: 1:1. Diváci: 80. Střely na branku: 29:27. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.
Dynamo Pardubice: Nečas – Dubovčí, Hrádek, Oliva, Kubíček, Blažej, Secký, Kaštánek – Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Šťastný.
Kometa Brno: Rachůnek – Holemý, Furch, Vašíček, Sedláček, Kowalczyk, Svozil – Žák, Snášel, Bartes, Dufek, Stránský, Malý, Martiška, Vašíček, Kunc.

Komentář

Pardubičtí junioři vstoupili do zápasu šestého kola proti brněnské Kometě velmi aktivně. Už v prvních vteřinách si vytvořili několik výrazných šancí. Gólové zadostiučinění přišlo ve druhé minutě, kdy se trefil Kale Costa, jemuž asistoval Dominik Chára – 1:0. Brno se jen těžko dostávalo do útočného pásma, všechny pokusy vychytal připravený gólman Nečas. Dynamo však nepolevilo ani v dalších minutách, což přineslo v osmé minutě gól na 2:0, o nějž se postaral Vít Rozlílek. První třetinu byli výrazně lepší domácí. Hosté dokázali pouze sedmkrát vystřelit na branku, ani jedna střela však nebyla gólová.

Když se po prvních dvaceti minutách zdálo, že si jde Dynamo pro další tří body, přišla ve třiadvacáté minutě kontaktní branka Brna. O tu se střelou od modré postaral po nahrávce od Kowalczyka Michal Kunc. Kometa po vstřelené brance ožila a nepustila Dynamo k puku. Pardubicím se několikrát podařilo vyjet do útočného pásma, ale tentokrát střelecky zaostaly. Kometa naopak domácí nenechala vydechnout, avšak vyrovnácí gól ve druhé části nepřišel.

Ve třetí třetině jihomoravané pokračovali ve své střelecké smršti. Ve 46. minutě přišel vybojovaný vyrovnávací gól na 2:2 zásluhou Jana Sedláčka. Brno dostávalo domácí pod tlak, což přineslo zanedlouho další gól pro celek hostí, na 3:2 z jejich pohledu zvyšoval Daniel Kowalczyk. V tento moment se zprvu jasný zápas začal obracet pro hosty. Jejich radost však dlouho nevydržela. Už za tři minuty vyrovnával domací Petr Antoníček, jemuž střelu od modré připravili Radek Šír s Ondřejem Rohlíkem. Radek Šír minutu na to skóroval sám, když dorazil střelu Michala Rouhy. Dynamo tak obrátilo vítězství zpět na svou stranu – 4:3.

Brno ještě zkusilo hru bez brankaře, tlak hostů ale už k žádnému zvratu skóre nevedl. Dynamo tak v šestém kole turnaje O Pohár DHL zvítězilo 4:3 a vede tabulku.

Ohlasy po utkání

Richard Král (trenér HC Dynamo Pardubice): „Bylo to rychlé utkání. Nakonec jsme ho dobře zvládli, i když druhá třetina nám moc nevyšla. Naštěstí se to ve třetí třetině obrátilo a vyhráli jsme. Takže jsem nakonec s výsledkem spokojený. Snad nám tahle hra vydrží.“

Jan Zachrla (trenér HC Kometa Brno): „Jsou to zbytečně ztracené body. Už včera jsme zbytečně ztratili a dneska znovu. Nechápu to a jsem naštvaný. Vypadlo to, že se to obrátíme a najednou jsme zase prohrávali. Děláme hodně individuálních chyb, což nás stojí body. Jsem z toho opravdu špatný.“

Zápasy v sezóně

6. kolo, 21. 9. 2019
PCE - KOM
4:3
24. kolo, 4. 12. 2019
KOM - PCE
1:0
SP1, 30. 1. 2020
PCE - KOM
8:4
SP4, 27. 2. 2020
KOM - PCE
6:4
SP7, 29. 2. 2020
PCE - KOM
5:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube