logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
10.10.2019
Redakce

15:0! Dorostenci deklasovali brněnskou Techniku

Na led do pardubické enteria areny zavítala Technika Brno. O výsledku bylo rozhodnuto už po první třetině, ve které Pardubice nasázely šest branek. Stejnou porci přidaly i v třetině poslední, a když k tomu přidaly i tři branky v druhé periodě, skóre narostlo až na úctyhodných 15:0. Ani jeden z pardubických borců nevstřelil hattrick, pět hráčů se trefilo dvakrát a šest kanadských bodů si připsal Dominik Pavlata (2+4). Počet střel se zastavil na těžko uvěřitelných 78:11.

ELIOD extraliga dorostu, 9. kolo, čtvrtek 10.10.2019, enteria arena

Dynamo Pardubice

Technika Brno

15:0
6:0, 3:0, 6:0
Branky a nahrávky: 4. Formánek (Kubíček, Pavlata), 10. Pavlata (Štetka, Kubíček), 12. Hebek (Herčík, Paleček), 16. Štetka (Koudelka, Pavlata), 17. Paleček (Tvrdík, Herčík), 20. Novotný (Paleček, Formánek), 26. Paleček (Pavlata), 32. Formánek (Matuška, Kubíček), 36. Herčík (Kubíček), 42. Štetka (Kubíček, Pavlata), 46. Matuška (Herčík, Kloz), 47. Kubíček (Špinka, Štetka), 53. Koudelka (Kubíček, Štetka), 56. Kubíček (Matuška), 57. Pavlata (Formánek). Rozhodčí: Vepřovský - Marek, Raška. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 78:11. Průběh utkání: 15:0.
Dynamo Pardubice: Kadlc (29. Matěcha) – Hebek, Vašíček, Kubíček P., Tvrdík, Koudelka, Chabada, Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček, Herčík, Kubíček J., Formánek, Nekvinda, Kloz, Burda, Novotný, Štetka
Technika Brno: Bílek (17. Běhal) – Šplíchal, Rajzík, Kala, Vacek, Žák, Šupa, Svoboda, Nerad, Harásek, Kubový, Toman, Lysoněk, Plevka, Maštalíř, Líska, Korbini, Fornál

Komentář

Od prvního vhazovaní Dynamo diktovalo tempo hry, ale naráželo na výborného brankáře, kterého poprvé překonal až na konci čtvrté minuty František Formánek. Pardubičtí mladíci po vstřelené brance stále doráželi na Bílka. Ten postupně zneškodnil střely Palečka, Formánka, Herčíka a Chabady, aby podruhé kapituloval až v čase 9:58, kdy se individuálně prosadil Dominik Pavlata, poté co Štetka sebral protihráči puk na červené čáře. O minutu později už to bylo 3:0, když se z prostoru mezi kruhy trefil Hebek.

Další dvě slepené branky přidali Štetka a Paleček v čase 15:50, respektive 16:22. To bylo na brankáře Bílka příliš, a tak se nechal vystřídat Běhalem. Ten lovil puk ze sítě ještě na konci první třetiny, když využil svůj důraz Adam Novotný. O vítězi bylo po první třetině rozhodnuto, Technika si za celou třetinu připsala pouze dvě střely na branku.

Druhá třetina se nesla ve stejném duchu jako předchozí. Pardubice mohutně tlačily, ale tentokrát si na gól musely počkat až do času 25:14, kdy využil přesilovku Adam Paleček, který třetí dorážkou dokázal navýšit skóre na 7:0. V polovině utkání také Pardubice vyměnily brankáře. Trenér Mikeska nechal odpočinout Kadlce, který ale příliš práce neměl, a na jeho místo mezi tři tyče nastoupil Matěcha. Chvilku poté se prosadil Formánek svým druhý gólem v zápase. Až do kuchyně mu svou akcí připravil dezert Matěcha, který individuálně přešel přes dva hráče hostí.

Chvilku poté měl první práci Matěcha po hezké akci Svobody. Po hříchu to byla od Brna jediná větší příležitost ve druhé třetině. Devátou branku v síti Jihomoravanů viděli diváci čtyři minuty před koncem druhé periody, když si z obránců Techniky udělal kužely Herčík. Střely ve druhé třetině byly 23:5.

Na začátku třetí části byl vyloučen domácí Kloz, hosté dostali šanci na korekci hrozivě se vyvíjejícího výsledku, ale paradoxně to byly právě Pardubice, které skórovaly a posunuly stav utkání už na 10:0. Pavol Štetka v oslabení ujel obráncům Techniky Brno a nedal Běhalovi šanci. Pak přišly opět dva slepené góly Pardubic, o které se postarali Matuška a Kubíček, který nádherně tečoval střelu Špinky.

Osm minut před koncem zápasu, kdy už Brno evidentně jen dohrávalo a nechávalo svého brankáře ve velkých nepříjemnostech, si Pardubice otevřely střelnici a zásahy Koudelky, Kubíčka a Pavlaty daly podobu konečnému výsledku 15:0.

Ohlasy po utkání

Michal Mikeska (Dynamo Pardubice): „My jsme věděli, že Technika patří k těm slabším soupeřům, takže jsme potřebovali náležitě motivovat hráče, aby podali stoprocentní výkon, trochu nám pomohlo, že Technika porazila Jihlavu, takže hráči věděli, že musí podat nějaký výkon. S výkonem jsme spokojení, protože jsme sypali góly dle našich představ, samozřejmě jsou tam věci, které bychom chtěli, aby jich tam bylo víc, ale co vytýkat v takovém zápase? Jsme spokojení, splnilo to účel, kluci se pobavili, máme tři body, hurá!“

Karel Tuháček (trenér Techniky Brno): „Zápas se hodnotí těžko, protože jsme byli úplně bez nohou a domácí si dělali, co chtěli. Nebyli o třídu, ale o dvě lepší. Do dalšího zápasu, čeká nás Liberec, což je hokejově podobný soupeř jako Pardubice, si musíme vyčistit hlavu a začít úplně jinak, jinak dopadneme podobně.“