logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
29.02.2024
Redakce

Preview: Béčko může v Sokolově zabojovat o play off

Dynamo B má za sebou klíčovou středeční bitvu se Znojmem, kterou úspěšně zvládlo a má jistotu účasti v Chance lize i v příštím roce. Teď navíc mohou svěřenci Tomáše Jirků pomýšlet i na vyšší cíle, stále totiž mají šanci postoupit do předkola play off. Poslední zápas základní části, který rozhodne, sehrají v pátek 1. března od 18 hodin v Sokolově.

Pořádná úleva zavládla v kabině B týmu po středeční výhře nad Znojmem. Rezerva si vítězstvím 4:2 zajistila záchranu v Chance lize a jistotu účasti ve druhé nejvyšší soutěži pro příští sezonu.

Výhra nad Orly se ale nerodila snadno, na góly Josefa Mikysky a Daniela Rákose dokázalo Znojmo odpovědět a ještě v 50. minutě svítilo na tabuli skóre 2:2. Pak si ale vzal slovo kapitán Tomáš Kaut, který v čase 54:10 vstřelil třetí gól Dynama, pojistku do prázdné branky potom přidal Ondřej Rohlík.

„Je to obrovská úleva pro nás i pro kluky v kabině, protože ten tlak na ně byl obrovský. Chtěli jsme si záchranu zajistit už dřív, to se nám bohužel nepodařilo. Naštěstí jsme to dneska zvládli jako tým, kluci makali od začátku až do konce, a i když tam byly momenty, které šly trochu proti nám – první gól po odrazu od mantinelu – tak jsme to nezabalili, neztratili jsme hlavu. Věřili jsme, že to zvládneme a vyhrajeme,“ říkal s úlevou trenér Tomáš Jirků po zápase.

Béčko navíc může ještě postoupit do předkola play off. Vše bude záviset na výsledcích posledního 52. kola. Pro postup musí Dynamo vyhrát v Sokolově za tři body a duel mezi Kolínem a pražskou Slavií nesmí skončit remízou po základní hrací době.

Sokolov půjde do posledního utkání základní části Chance ligy s cílem uhájit postupovou pozici do vyřazovacích bojů. Baník ovšem nevyhrál ani jeden z posledních 6 zápasů a získal v nich pouze jeden bod. Poslední výhru slavili Sokolovští 3. února.

Poslední zápas základní části Chance ligy odehrají hokejisté B týmu v pátek 1. března od 18 hodin.