logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
06.08.2022
Filip Matoušek

Pardubičtí junioři jsou po prvním dni turnaje stoprocentní! Poradili si se Spartou i Libercem

Cestu za obhajobou prvenství v Turnaji O pohár primátora začali pardubičtí junioři úspěšně. Hned v prvním utkání turnaje si vyšlápli na pražskou Spartu, kterou stejně jako minulý rok porazili rozdílem tří branek. Ve druhém utkání pak zvládli vyrovnaný souboj s Libercem. V neděli čekají Dynamo další dva zápasy — od 12:00 vyzve tým trenéra Malinského Vítkovice a v 16:00 zakončí turnaj soubojem s Olomoucí.


HC Dynamo Pardubice 5:2 HC Sparta Praha

Branky a nahrávky: 6. Paleček (Kalužík, Koudelka), 14. Pavlata (Štetka), 28. Tomas (Pavlata), 33. Pavlata (Štetka), 35. Kubíček (Koudelka, Novotný) – 12. Mácha (Křišťan), 38. Senčák (Tůma)

Dynamo zvládlo vstup do turnaje na výbornou. Pardubičtí junioři od začátku zápasu diktovali tempo hry a už v šesté minutě šli zásluhou Palečka poprvé do vedení. Na první pardubický gól ještě zvládla Sparta zareagovat brankou z hole Máchy, o necelé dvě minuty později však vrátil Dynamu vedení Pavlata. To ještě navýšil ve druhé třetině Tomas, který dorážkou Pavlatovi střely zužitkoval signalizovanou výhodu. Ve třetí třetině odskočil tým trenéra Malinského už do čtyřbrankového vedení. Přikryla v brance Sparty nejprve překonal po šťastném odrazu Dominik Pavlata a pátou branku přidal z dorážky Josef Kubíček. Pouze na konečných 5:2 korigoval utkání povedenou tečí Senčák. Dynamo si tak připsalo první tři body do tabulky a udělalo první krok v cestě za obhajobou prvenství. Spartě se naopak vstup do turnaje nepovedl.


HC Olomouc 6:1 Bílí Tygři Liberec

Branky a nahrávky: 11. Belan (Matašovský), 14. Janecha (Matašovský), 17. Tomeček, 26. Kočí (Tomeček), 29. Fasner (Stratil), 39. Tomeček – 27. Voldan (Przybyla, Jenčovský)

Také Olomouc si může odškrtnout úspěšný vstup do turnaje, na který zadělala už v první třetině. Skóre otevřel v 11. minutě Belan, který se nejlépe zorientoval před brankou a překonal bezmocného Petříčka. Liberecký brankář si vybral slabší chvilku o tři minuty později, kdy mu propadlo za záda nahození Janecha. Také ve druhé třetině Olomouc svého soupeře přehrávala. Výsledkem byly dvě branky v oslabení a využitá přesilovka. Alespoň čestný úspěch Liberce zaznamenal ve 27. minutě Voldan. Ve třetí třetině upravil skóre na konečných 6:1 už třetí olomouckou brankou v oslabení útočník Tomeček. Hanáci tak napodobili Dynamo a po vysoké výhře zapisují první tři body.


HC Sparta Praha 2:4 HC Vítkovice Ridera

Branky a nahrávky: 23. David, 34. Vishneuskly – 1. Verhovský, 15. Macias (Chlán, Prčík), 19. Smolka (Bystroň, Macias), 28. Prčík (Kotásek, Ślusarczyk)

Ani druhý zápas se Spartě nevyvedl a po úvodním dni turnaje tak nemá na kontě ani bod. Vítkovice držely v utkání vedení už od první minuty, kdy se prosadil Verhovský, na kterého těsně před koncem první třetiny navázal povedenou ranou Macias. Také ve druhé třetině se junioři Vítkovic prosadili dvakrát, v obou případech v přesilové hře. Sparta však neskládala zbraně. Ještě ve druhé třetině snížil krásnou individuální akcí David a na začátku třetí periody vrátil Pražany do hry povedenou střelou Vishneuskly. Žádný závěrečný tlak se však nekonal, Vítkovičtí junioři si utkání zkušeně pohlídali a také oni se mohou radovat z úspěšného vstupu do turnaje.


Bílí Tygři Liberec 1:3 HC Dynamo Pardubice

Branky a nahrávky: 11. Pérez (Fiala) – 2. Koudelka, 30. Chabada (Pavlata), 45. Kloz

Druhé pardubické utkání na turnaji přineslo vyrovnanou bitvu se šťastným koncem. Juniory Dynama poslal do vedení už ve druhé minutě přesnou střelou Koudelka. V čase 6:36 byl ovšem na pět minut a do konce utkání vyloučen pardubický Gromadzki a jeho faul Liberec zásluhou Péreze potrestal. Ve druhé třetině Dynamo svého soupeře přehrávalo, vytvářelo si šance a zaslouženě se po Chabadově střele od modré čáry vrátilo do vedení, které už zvládlo s velkou pomocí skvěle chytajícího Borovičky udržet. Liberec se ještě před koncem utkání pokusil o závěrečný tlak podpořený hrou se šesti hráči v poli. Ani to však pevnou pardubickou obranu nezlomilo a naopak sedm vteřin před koncem utkání pečetil pardubickou výhru trefou do prázdné brány Kloz. Dynamo tak zůstává na turnaji neporaženo.


HC Vítkovice Ridera 2:3sn HC Olomouc

Branky a nahrávky: 7. Pavelec, 29. Krejsa (Kotásek, Chlán) – 38. Janech, 40. Lichner (Kuchta), rozh. náj. Tomeček

Pořádné drama nabídl poslední sobotní zápas turnaje. Vítkovice si po dvou třetinách vypracovaly dvougólový náskok. Ve třetí třetině však Olomouc zavelela k obratu. Na rozdíl jediné branky snížil Janech, který využil nepřehledné situace před brankovištěm a zametl puk za Smolku. Následně se opět potvrdilo známé pravidlo nedáš, dostaneš — Verhovský nejprve pouze orazítkoval tyč olomoucké branky, na druhé straně šancí nepohrdl Lichner a zápas směřoval do samostatných nájezdů. V těch byli úspěšnější olomoučtí junioři, kteří proměnili hned tři své nájezdy. Olomouc tak stejně jako pardubické Dynamo zapsalo druhou výhru, v tabulce však na domácí tým ztrácí jeden bod.


Průběžná tabulka:

pořadítýmZVVPPPPskórebody
1.HC Dynamo Pardubice220008:36
2.HC Olomouc
211009:35
3.HC Vítkovice Ridera210106:54
4.HC Sparta Praha200024:90
5.Bílí Tygři Liberec200022:90