logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
06.03.2024
Redakce

PREVIEW: Béčko čeká poslední zápas osmifinálové série proti Přerovu

Ve středečním duelu béčko nedokázalo dotáhnout druhé utkání osmifinále do vítězného konce a padlo venku proti Přerovu 2:3. Znamená to tak, že o postupu rozhodne poslední třetí klání, které se odehraje ve čtvrtek 7. března od 17:30 znovu na Moravě.

B tým do bitvy se Zubry vstoupil nekoncentrovaně a už po půlminutě a jedné vteřině prohrával. Inkasovanou branku zapříčinila chyba ve středním pásmu, kde bránící hráči Dynama nechali po vhazování úplně volného útočníka Richarda Nemce, jenž kiks potrestal. Podobně tomu bylo u rozhodujícího gólu, kdy opětný nedůraz na polovině hřiště způsobil přečíslení domácích a také trefu na konečných 3:2.

„Šli jsme do třetí třetiny za stavu 2:2, což pro nás bylo příznivé skóre, protože dneska jsme nehráli tak dobře jako u nás. Věřili jsme, že tu třetí třetinu zvládneme, bohužel jsme udělali chybu ve středním pásmu, soupeř jel přečíslení dva na jednoho a potrestal nás. Pak už jsme nedokázali ani v přesilových hrách, ani v šesti srovnat, ale neskládáme zbraně. Odpočineme a věříme, že zítra dotáhneme sérii do vítězného konce,“ motivoval své svěřence po zápase v Přerově trenér béčka Tomáš Jirků.

Zatímco Dynamo B prožívá svou vůbec první sérii play off v historii, přerovští Zubři jsou ve vyřazovací fázi první ligy podeváté v řadě. Naposledy se v play off neukázali v sezoně 2014/15, kdy naopak ovládli celou druhou ligu – východ. V loňském roce přešli v osmifinále Chance ligy přes Frýdek-Místek, ovšem ve čtvrtfinále narazili na zeď v podobě hokejistů Třebíče.

„Hráli jsme doma a přistoupili jsme k tomu dobře, podali jsme bojovný výkon. Samozřejmě, vždycky je co vytknout, ale dneska toho bylo minimum. Myslím, že to bylo skvělé. Teď si odpočineme, nachystáme se a zítra se pokusíme vyhrát zase,“ burcoval své hráče po středečním vítězství nad pardubickou rezervou kouč Michal Mikeska.

Dokáže béčko postoupit ve své historicky první sérii play off přes motivovaný Přerov? Čtvrteční rozhodující třetí duel startuje v 17:30.