logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
13.04.2024
Redakce

Dynamo proti Třinci ve finále! Začínáme už 16. dubna

Finále extraligy se blíží! Dynamo, které do něj postoupilo přes Litvínov poměrem 4:0 na zápasy, se nyní dočkalo svého soupeře. O Pohár T. G. Masaryka si to svěřenci Marka Zadiny rozdají s obhájci titulu z Třince, kteří se stali prvním týmem v historii soutěže, jemuž se podařilo otočit stav 0:3 v sérii play off na 4:3. První finálový duel je na programu 16. dubna v pardubické enteria areně.

Dynamo vyřadilo v semifinále Litvínov nejrychlejší možnou cestou a po ovládnutí série poměrem 4:0 na zápasy čekalo na svého soupeře více než týden. Nyní už je jasné, že ve finále čeká na pardubické hokejisty Třinec. Oceláři si v dramatické semifinálové sérii poradili se Spartou, jež sice vedla 3:0 na zápasy, ale nakonec se svěřencům Zdeňka Motáka povedlo sérii otočit ve čtvrtém prodloužení rozhodujícího duelu a dosáhnout tak historického obratu, který ještě žádný tým v extraligovém play off nikdy nezaznamenal. Slezané zdolali Spartu v posledním sedmém klání 3:2 po prodloužení a zajistili si tak již šestou účast ve finále v řadě.


V tabulce po základní části skončili třinečtí hokejisté na třetím místě právě za Spartou a Pardubicemi. Celkově se oba týmy potkaly v letošní sezóně čtyřikrát, třikrát se radovala družina Marka Zadiny, jednou Oceláři.

První vzájemný zápas se odehrál v enteria areně a vyšel lépe Východočechům, kteří brali dva body za výhru 4:3 v prodloužení, kdy rozhodující trefu zapsal Patrik Poulíček. Dynamo poté na vítězství navázalo také v Třinci, kde zdemolovalo Slezany 5:1. Pět branek vstřelily Pardubice také ve třetím utkání, jež už však bylo výsledkově vyrovnanější a skončilo 5:3. Výhru dirigoval Lukáš Radil, který skóroval dvakrát z přesilovky. Dosud jediný triumf v letošním ročníku zaznamenal Třinec v 51. kole. V tu dobu už však mělo Dynamo jistý titul. Oceláři se tehdy radovali z výhry 4:3 po samostatných nájezdech

Série odstartuje už v úterý 16. dubna od 18:00 v pardubické enteria areně. Druhý zápas je naplánovaný ve stejném čase o den později. Do Třince se série přesune v sobotu 20. dubna a v neděli 21. dubna.