logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
20.05.2020
Redakce

Dynamo Pardubice se zúčastní Generali Česká Cupu

Hokejový klub Dynamo Pardubice do nového ročníku vstoupí před startem základní části sezony 2020/2021 turnajem Generali Česká Cup.

Turnaje ze zúčastní celkem 16 týmů (všech 14 extraligových celků, doplněných o prvoligové týmy Kladna a Přerova).

HC Dynamo Pardubice bylo nalosováno do skupiny C, ve které se postupně utká s HC Kometa Brno, HC Olomouc a Mountfield Hradec Králové. První utkání je naplánováno na úterý 4. srpna, kdy se náš tým představí na brněnském ledě.

V základních skupinách se mužstva utkají dvoukolově každý s každým. Pravidla budou totožná jako při extraligových duelech. Přesné termíny zápasů budou ještě upřesněny.

Do play-off postoupí celky, které po základní skupině skončí na prvním a druhém místě. Vyřazovací soutěž se uskuteční ve formátu čtvrtfinále, semifinále, finále, dle systému známého třeba z Champions Hockey League (CHL). V každém z kol odehrají týmy dva zápasy (doma a venku), postoupí klub s lepším skóre. Pokud bude po dvou utkáních skóre nerozhodné, bude se po druhém utkání hrát desetiminutové prodloužení 4 na 4. V případě, že se nerozhodne ani v prodloužení, nastoupí série samostatných nájezdů (pět na každé straně). Finále je na programu 15. a 22. září.

Vítěz Generali Česká Cupu získá jeden milion korun, poražený finalista 500 tisíc korun. Zápasy budete moci sledovat na České televizi, O2 TV a Hokejka TV.

„Generali Česká Cup bude náhradou za neodehrané play-off. Jelikož se uskuteční v srpnu, kdy se běžně koná Memoriál Zbyňka Kusého (MZK), letošní ročník MZK se tak konat nebude,“ sdělil člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

O prodeji vstupenek na tyto zápasy vás budeme informovat podle aktuální situace a nejnovějších zpráv.

Skupina C Generali Česká Cupu:

HC Dynamo Pardubice

HC Kometa Brno

HC Olomouc

Mountfield Hradec Králové

Rozpis zápasů:

4. 8. 2020 | HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice

6. 8. 2020 | HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc

11. 8. 2020 | HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK

13. 8. 2020 | Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice

18. 8. 2020 | HC Dynamo Pardubice – HC Kometa Brno

20. 8. 2020 | HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice