logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
07.10.2023
Redakce

Dorostenci Krčál, Macek a Tuláček byli nominováni do reprezentace U17

Do nominace na přípravný kemp v Písku, kde český hokejový tým U18 čeká série tréninků před přípravnými zápasy, které následně odehrají s rakouským týmem Red Bull Salzburg, se dostali hned tři pardubičtí hráči!

Pozvánku do reprezentace do sedmnácti let tentokrát obdržela rovnou trojice Pardubáků hrajících v mládežnických kategoriích. Prvním z nich je brankář Matěj Tuláček, který má reprezentační zkušenosti z loňské sezony, kdy odchytal dva zápasy v přátelských utkáních. Tuláček sice dle věku patří do dorostenecké kategorie, kde i začal letošní sezonu, poslední tři utkání už ale odchytal za pardubickou juniorku, sbírá tak zkušenosti i mezi staršími hráči. Na reprezentační sraz vyrazí také dva pardubičtí útočníci, konkrétně Vít Macek a David Krčál. I oni, stejně jako jejich spoluhráč Tuláček, v letošní sezoně okusili jak dorosteneckou, tak juniorskou extraligu. Krčál na konci září pomohl juniorům svým hattrickem k výhře nad Zlínem. Oba si posun do juniory vysloužili také díky produktivitě v dorostu, přestože mají odehraných méně zápasů, tak jsou v první desítce kanadského bodování celé soutěže. Macek posbíral v šesti utkáních Extraligy dorostu sedmnáct kanadských bodů (7+10), Krčál má pouze o jeden kanadský bod méně (9+7).

Trojici pardubických hokejistů čeká v sobotu 14. října sraz ve Velkých Popovicích a v následujících dvou dnech absolvují s národním týmem několik tréninků. V úterý se pak národní tým do sedmnácti let přesune přímo do dějiště zápasu do Salzburgu, kde v 18:00 odehraje první utkání s domácím celkem a následně mladíky čeká druhý zápas ve středu 18. října od 15:30.