logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
28.09.2021
Redakce

Dorost má za sebou nepovedený týden. Věřím, že umíme víc, říká brankář Lukáš Matěcha

Pardubičtí dorostenci nezažívají start do sezony, jaký by si představovali. Ačkoli svěřenci Michala Mikesky zatím odehráli pouhých pět zápasů, na poslední dva budou chtít rychle zapomenout. Nejdříve v derby nestačili na Hradec Králové a prohráli 3:8, následně podlehli Jihlavě 0:4. „Nejsme to my. Věřím, že umíme víc. Teď je potřeba hodit to za hlavu a koukat se dopředu," velí brankář dorostu Lukáš Matěcha.

Po úvodní výhře nad Táborem, porážce od Sparty a zisku dvou bodů za výhru po prodloužení nad Kobrou Praha přišel pro pardubické dorostence hodně nepovedený týden. Nejdříve mladí Pardubáci podlehli Hradci Králové 3:8. V derby prohráli hlavně kvůli špatným prvním dvěma třetinám. „V Hradci jsem neměl vůbec svůj den, ale i to se stane,“ smutnil Matěcha, který měl i přes osm obdržených branek v utkání hodně práce, Hradec totiž přestřílel Dynamo 48:24.

Následně dorostenci neuspěli ani v Jihlavě, kde se Dynamu nepodařilo vstřelit ani jednu branku, což znamenalo prohru 0:4. „Ani jeden zápas nevypadal podle našich představ, Hradec nám nadělil osm gólu, Jihlava čtyři,“ řekl šestnáctiletý brankář pardubického dorostu. Také jihlavští dorostenci vyslali na Matěchu více jak čtyřicet střel. „S Jihlavou na mě šlo dost střel, ale takové zápasy mi vyhovují,“ prozradil.

Vstupy do zápasů jsou podle Matěchy právě to, na čem budou muset pardubičtí dorostenci zapracovat: „V obou zápasech rozhodlo to, že jsme dostali rychlý gól na začátku zápasu, to soupeře posadilo na koně a my jsme na to nedokázali odpovědět. Víme, že musíme minulost hodit za hlavu a věřit si na další zápasy.“

„Nejsme to my. Věřím, že umíme víc. Teď je potřeba hodit to za hlavu a koukat se dopředu. Čeká nás ještě dost utkání a já doufám, že budeme pokaždé brát tři body,“ doufá Matěcha, který zatím odchytal čtyři z pěti odehraných zápasů dorostu a je tak jasnou jedničkou týmu Michala Mikesky. Svůj talent Matěcha prokazuje také na srazech reprezentace do sedmnácti let, kam je pravidelně povoláván: „Jsem rád že dostávám šanci v nároďáku, je to pro mě čest a cenná zkušenost. Naučím se zase nové věci a seznámím se s kluky z ostatních týmů. Je to taková odměna a motivace.“