logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
30.03.2023
Redakce

Do reprezentace U17 byl nominován Švec, do U16 Tuláček

Dynamo bude mít své zastoupení na dubnových mládežnických reprezentačních akcích, do reprezentace U17 byl nominován obránce Martin Švec, do reprezentace U16 pak brankář Matěj Tuláček.

Na přípravný kemp a dvě utkání proti Jungadler Mannheim, které se uskuteční od 5. do 7. dubna v Chomutově, obdržel nominaci obránce Martin Švec, jako náhradník je další obránce, a to Samuel Šmerda. Šestnáctiletý Martin Švec, jenž přišel do Pardubic před sezonou z pražské Slavie, sice ještě věkem patří do dorostenecké kategorie, ale polovinu zápasů v letošní sezoně odehrál již v juniorech. V juniorské extralize měl v 16 duelech bilanci 1+2, v extralize dorostu odehrál i s play off 22 zápasů a posbíral devět kanadských bodů (3+6).

Reprezentace do šestnácti let má přípravný kemp a dvě utkání ve stejném termínu jako o rok starší kategorie, odehraje také dva duely proti Jungadleru Mannheim, ale v Sokolově. Z Dynama obdržel nominaci brankář Matěj Tuláček, náhradníky jsou útočník David Krčál a obránce Erik Úlehla. Patnáctiletý gólman Matěj Tuláček přišel na východ Čech před sezonou z Kladna, i s vyřazovacími boji odchytal v dorostu 27 utkání s úspěšností zákroků takřka 93%. V jednom utkání si vyzkoušel také juniorský hokej, inkasoval dvě branky a pomohl juniorům Dynama k vítězství.