logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
12.03.2024
Redakce

Derby ve čtvrtfinále! Do cesty se nám postaví Hradec Králové

Poprvé v historii změříme ve vyřazovacích bojích síly s rivalem z Hradce Králové! Čtvrtfinálová série odstartuje už v pátek 15. března od 18:00 v enteria areně. Druhé utkání je na programu o den později v 15:00. Play off v Hockeytownu startuje, buďte u toho s námi!

Velké východočeské derby ve čtvrtfinále! Vůbec poprvé se Pardubice v play off potkají s Hradcem Králové.

První dvě utkání čtvrtfinálové série odehrajeme na domácím ledě. Hradec vyzveme nejprve v pátek 15. března od 18:00, druhý zápas je naplánován na sobotu 16. března se začátkem od 15:00. Do sousedního Hradce Králové se série přesune 19. a 20. března. Poslední vstupenky na první dva čtvrtfinálové duely budete moci zakoupit volně přes prodejní systém Enigoo.

Mountfield musel k postupu mezi osm nejlepších projít předkolem, ve kterém si však ve třech zápasech jednoznačně poradil s Vítkovicemi. Ostravský celek si nejprve z Hradce odvezl porážky 3:4 a 0:1. Ve třetím zápase pak východočeský soused zpečetil postup výhrou 3:1.

V letošní sezóně se Pardubice s Hradcem potkaly čtyřikrát a ve všech případech odcházelo vítězně Dynamo. Nejprve se Pardubáci radovali z výhry 4:2 na soupeřově ledě, následně doma zvítězili 5:2 a poté zopakovali vítězství na hostujícím ledě, tentokrát poměrem 3:2. Čtvrtá výhra přišla na konci základní části. V rámci 48. kola rozhodl o vítězství 3:2 v prodloužení vyhroceného zápasu Lukáš Sedlák.

Hradec se v základní části mohl pyšnit čtvrtým nejmenším počtem inkasovaných branek. Podílel na tom také brankář Lukáš Pařík, kterého Mountfield získal na konci přestupového období z Liberce a který si ihned uzmul pozici prvního brankáře klubu. Kvalitní výkony potvrdil také v předkole play off, kdy ve třech zápasech inkasoval pouze čtyřikrát a připsal si i jedno čisté konto. Celkově neinkasoval během jedenácti startů třikrát.

V ofenzívě se Hradec spoléhá hlavně na Olivera Okuliara. Slovenský útočník po základní části obsadil jedenácté místo v ligové produktivitě a se 24 brankami do poslední chvíle bojoval o krále střelců. Skvělé výkony předvádí také kanadský obránce Jérémie Blain.