logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
11.09.2021
Redakce

Čisté konto mě těší, ale hlavní jsou tři body, říká Frodl

Po utkání působil šťastným dojmem. Aby také ne. Brankář Dominik Frodl vychytal při svém debutu za Dynamo čisté konto, navíc proti svému bývalému klubu. „Pocity jsou skvělé. První zápas v sezoně je vždycky důležitý. Vyhráli jsme 4:0, co víc si přát?“ uvedl po prvním duelu Pardubic v novém ročníku.

První zápas za Pardubice, výhra proti týmu, kde jste do konce minulé sezony působil, a navíc s nulou. Jaké jsou po takovémto utkání pocity?
Pocity jsou skvělé. První zápas v sezoně je vždycky důležitý, byl plný dům, vyhráli jsme 4:0, co víc si přát? Čisté konto je třešničkou na dortu, ale nebudu říkat, že mě to netěší. Jsem strašně rád, navíc proti Plzni je to více vyšperkované. Hlavní jsou tři body do tabulky a dobrý začátek. Ukázali jsme si, že na to máme.

První třetina byla pro Dynamo složitá. Nejdříve se srazili Roman s Ciencialou, následně se zranil Camara. Jak to bylo náročné z psychického hlediska, kdy se dvakrát po sobě hra na delší dobu přerušila?
Já jsem říkal, že jsme tu dnes byli jako v oktagonu. Nejvíc práce za prvních deset minut měl doktor. (úsměv) Samozřejmě čekání bylo nepříjemné, ale doufám, že kluci budou v pořádku, i když Ondra Roman nedohrál. Snad to nebude nic vážného. Je to součást zápasů. V první třetině jsme měli více ze hry, měli jsme šance, které jsme neproměnili. Zaplaťpánbůh, že to padlo ve druhé.

Ulevilo se vám, když jste otevřeli skóre utkání?
Určitě. My jsme je celý zápas dobývali a ten první gól je zlomil, během chvilky jsme přidali druhý a do konce třetiny i třetí. Za stavu 2:0 zvonila tyčka na naší straně, což byl také klíčový moment zápasu. Troufám si říct, že potom jsme si to už pohlídali.

Za celý zápas na vás letělo jen osmnáct střel, bylo pro vás o to náročnější se po celou dobu stoprocentně koncentrovat?
Je to o to těžší. Říkám, že není umění chytat zápasy, kde máš pětatřicet zákroků. Ono to sice pro lidi vypadá špatně, že máš málo zákroků, ale ty zápasy jsou daleko těžší. Musíš umět chytat oba typy zápasů. Já jsem rád, že jsme to takhle dnes zvládli a ty zákroky bych ani neřešil. Prostě tři body.

Proběhlo před zápasem nějaké hecování s bývalými spoluhráči z Plzně?
Žádné neproběhlo. Já to nemám moc rád, pozdravili jsme se. Mám tam plno skvělých kamarádů, jedny z nejlepších. Určitě to bylo pikantní, ale před zápasem nic neproběhlo. Samozřejmě občas, když na mě někdo jel, tak jsem si třeba vzpomněl a viděl, kdo to je. Snažil jsem se moc nemyslet, kam bude kdo střílet a naštěstí ten zápas vyšel.

Jak jste si užil parádní diváckou kulisu? V enteria areně bylo přes sedm tisíc fanoušků, po zápase jste předvedli i novou speciální děkovačku...
Já jsem byl úplně unešený. Konečně plný barák, neskutečná atmosféra. Já se chci jen divákům omluvit, že jsem z úcty k Plzni s nimi neměl děkovačku. Určitě proběhne příště.

Berete předvedený výkon v prvním zápase od vás jako pozvánku pro fanoušky na úterní domácí zápas se Spartou?
Určitě. Myslím, že jsme předvedli parádní hokej a na co víc by lidi měli přijít?