logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
25.1.2024
Redakce

Junioři končí vítěznou šnůru, padli s rivalem z Hradce Králové

Po první třetině v Hradci Králové museli pardubičtí junioři dotahovat jednobrankové manko. Gól se jim ve druhé periodě vstřelit povedlo zásluhou Jana Helikara, ale na druhou branku domácích už Dynamo odpověď nenašlo, a tak po sedmi výhrách prohrává poprvé v roce 2024.

Extraliga juniorů, 17. kolo, čtvrtek 25.1.2024, Hradec Králové, ČPP ARÉNA

Mountfield HK

Dynamo Pardubice

2:1
1:0, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 14:30 Novotný (Prášek, Beneš; 5/4), 53:11 Beneš (Novotný; 5/5) – 28:21 Helikar (Kalužík, Švec; 5/4). Rozhodčí: Svobodová, Kostourek – Bohuněk, Hájková. Diváci: 234. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Mountfield HK: Mrázek – Pavelka , Havlíček, Hrbek, J. Aschenbrenner, Pinkas, P. Fiala, Černý – Hora, Novotný, Matašovský, V. Aschenbrenner, Dommers, Hrdlička, Mach, Zámečník, Dobner, Beneš, Vencl, Prášek.
Dynamo Pardubice: Tuláček – Koudelka, Kubánek, Rájek, Švec, Hebek, Kaštánek – Yevtiekhov, Pavlata, Gromadzki, Bartoň, Kalužík, Burda, A. Fiala, Rolinek, Pilař, Jaša, Krčál, Helikar.

Komentář

Úvod utkání probíhal velmi vyrovnaně, přičemž oba celky předvedly několik zajímavých akcí. Královéhradecký Havlíček nahrával Horovi, který z levého kruhu pálil na zadní tyč. Pardubický gólman střelu vyrazil do prostoru, kde se příhodně pro domácí nacházel Mach, jenž se ale z dobré pozice netrefil. Na druhé straně pak zaútočilo i Dynamo, kdy Kalužík podržel na levé straně puk a křižnou přihrávkou našel osamoceného Bartoně, který měl před sebou odkrytou bránu. Jeho střela ale směřovala spíše doprostřed klece, kde se domácí brankář nacházel. Po této akci se Pardubice provinily faulem, Hradec Králové tak měl k dispozici přesilovou hru a náležitě ji také využil. Prášek si po levém křídle nabruslil za obránce a natlačil se do brány, střelou z blízka donutil Tuláčka zasáhnout. Po tomto zákroku zůstal kotouč volný a po přetlačované jej do pardubické klece dopravil Adam Novotný1:0. V závěru první části utkání měly i Pardubice výhodu přesilové hry, nebyly ale tak úspěšné jako domácí celek.

I ve druhé třetině se akce objevovaly na obou stranách hřiště a v polovině utkání pak dostalo Dynamo další možnost smazat manko v přesilové hře, a to se jim také povedlo. Kalužík si z levého křídla najel za branku a vypadalo to, že klec obkrouží, místo toho ale přišla zadovka na Jana Helikara, jenž z kruhu trefil odkrytou část hradecké klece – 1:1. Následovalo vyloučení z obou celků a následně pouze z Pardubic, domácí ale tentokrát početní výhodu ponechali nevyužitou.

Vyhrocený zápas pokračoval v poslední dvacetiminutovce za nerozhodného stavu. Stále se hrál velmi vyrovnaný hokej, při Hradci stála samotná štěstěna ve chvíli, kdy se bezprostředně po vhazování dostal puk k Rájkovi, který s příklepem pálil na domácí klec. Brankář Mrázek toho moc neviděl a domácí tak zachránila branková konstrukce. Následně se ke kotouči dostal po chybné rozehrávce Hradce mezi kruhy nacházející se Hebek, gólman si proti jeho akci ale povyjel a předvedl důležitý zákrok. I napodruhé pak zachránilo domácí tým břevno brány, v přečíslení to na sebe vzal Kalužík a jeho rána nad lapačku Mrázka orazítkovala horní tyč. Po chybné přihrávce Pardubic se pak se do přečíslení dostal i Hradec, Novotný stihl pod blokujícím obráncem poslat kotouč na Matěje Beneše, který sice napoprvé na Tuláčka v bráně nevyzrál, ale napodruhé dorážkou už ano – 2:1. V závěru utkání pak Pardubice zkusily risk hry v šesti, ale tentokrát stav srovnat nedokázaly a poprvé v roce 2024 neberou z utkání ani jeden bod.

Zápasy v sezóně

Turnaj O pohár primá, 5. 8. 2023
PCE - HKR
5:4
3. kolo, 11. 12. 2023
HKR - PCE
4:7
10. kolo, 4. 1. 2024
PCE - HKR
5:4p
17. kolo, 25. 1. 2024
HKR - PCE
2:1
24. kolo, 22. 2. 2024
PCE - HKR
5:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube