logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
17.2.2024
Redakce

B tým znovu padl o gól. K vyrovnání proti Přerovu nedošlo

V domácím utkání proti Přerovu chtělo Dynamo B za každou cenu bodovat, aby se znovu vzdálilo sestupové pozici. Do vedení však šel Přerov, ale ještě v první třetině Dynamo po zásazích Rákose a Urbana vedlo. Ve 43. minutě si však Zubři vzali vedení zpět, v posledních třech minutách se oba týmy ještě jednou gólově prosadily, ale na remízu to Dynamu bohužel nestačilo.

Chance liga, 48. kolo, sobota 17.2.2024, Chrudim, Zimní stadion

Dynamo Pardubice

Přerov

3:4
2:2, 0:0, 1:2
Branky a nahrávky: 11:37 Rákos (Herčík; 5/5), 15:28 Urban (Herčík; 5/4), 58:19 Kaut (Zdráhal, Nedbal; 5/5) – 04:32 Chludil (Krisl, Adámek; 5/5), 15:53 Indrák (Krisl, Ministr; 5/5), 43:12 Mácha (Březina, Němec; 5/5), 57:48 Pospíšil (Hejcman, Chludil; 5/5). Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Jindra, Maštalíř. Diváci: 383. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4.
Dynamo Pardubice: Honzík – Zdráhal, Hrádek, Chabada, Nedbal, Voženílek, Tvrdík, Kubíček – Rohlík, Kaut, Hrníčko – Urban, Mikyska, Pochobradský – Herčík, Rákos, Žálčík – Lichtag, Rouha, Zeman.
Přerov: Postava – Němec, Kudělka, Chroboček, Černý, Krisl, Cubo, Adámek – Březina, Pechanec, Mácha – Chludil, Hejcman, Pospíšil – Ministr, Pšurný, Indrák – Goiš, Zembol, Dobša.

Komentář

Dynamo mohl hned zkraje poslat do vedení Tomáš Zeman, jenže Postava odhadl situaci a ještě před samotnou střelou na brankovišti mu vypíchl puk z hokejky. V 5. minutě dostal hosty do vedení Lukáš Chludil, jenž šikovně tečoval puk mimo dosah Honzíka – 0:1. V 10. minutě si najel k brankovišti Pardubic bek Němec a natahoval s po puku, který nakonec trefil, ale pardubický brankář se betony přesunul dostatečně rychle. Přerov ve 12. minutě až příliš pasivně přihlížel kombinaci domácích v útočném pásmu a byl za to potrestán. Herčík vystřelil do levého betonu brankáře, puk se odrazil k Danielu Rákosovi, jenž ho dostal za Postavova záda – 1:1. Za další čtyři minuty už Pardubice vedly po využité přesilové hře. Herčík tak dlouho kvedlal s pukem na holi, až ho poslal křížem Tomáši Urbanovi, který z první přesně zamířil pod horní tyč – 2:1. Vedení ale domácím vydrželo jen půlminutu, když se poté několikrát poskakující puk dostal do na brankovišti do vzduchu, odkud ho s trochou štěstí trefil do brány Daniel Indrák – 2:2.

Aktivní Ondřej Rohlík se prohnal kolem obránce, ale puk poslal jen na beton Postavy. Krásnou souhru Mikysky a Nedbal zakončoval Jakub Lichtag jemnou tečí, po které Postava natáhl lapačku a přerušil hru. Dynamo i ke konci druhé části pokračovalo v aktivní hře. Rohlík si obhodil Chrobočka u mantinelu a následně z toho vznikly zmatky před bránou hostů. Následné nahození Ondřeje Chabady zastavili obránci a puk odklidili do bezpečí.

Do vedení se znovu dostali hosté, když Honzík vyrazil puk přímo na hůl pro Joshuu Máchu, který měl snadnou práci – 2:3. Dynamo se svého soupeře snažilo tlačit, opticky bylo více na puku, definitivní tečku za zápasem mohl ale udělat Ministr, který švihem pálil těsně nad bránu. Necelé tři minuty před koncem hosté vsítili čtvrtý gól, když v přečíslení vybídl Hejcman k zakončení Tomáše Pospíšila, který trefil pod vyrážečku Honzíka – 2:4. Dynamo to ještě nezabalilo a po tečované střele Zdráhala udržel naději na srovnání Tomáš Kaut – 3:4. Zbývající minutu a půl si ale hosté pohlídali ve vlastním pásmu a domácí už vyrovnat nezvládli.

Ohlasy po utkání

Tomáš Jirků (HC Dynamo Pardubice B): „Prohráli jsme s Přerovem v podstatě v jednom z klíčových utkáních sezony, kdy jsme mohli odskočit soupeřům, protože nám výsledky ostatních týmů nahrály. Bohužel jsme to nezvládli i přes to, že jsme celé utkání byli asi lepší a soupeři jsme dovolili pouze 15 střel. I tak oni dokázali dokázali do brány dopravit čtyři góly a my jsme dali góly dva, třetí až v power-play, takže se to hrozně těžko hodnotí, protože to je hodně podobný zápas jako jsme hráli v Přerově. Tam jsme byli taky jednoznačně lepší a vytvořili jsme příležitostí, ale bohužel byl soupeř produktivnější a efektivnější.“

Zápasy v sezóně

9. kolo, 7. 10. 2023
PRE - PCE
4:3
22. kolo, 18. 11. 2023
PCE - PRE
4:1
35. kolo, 6. 1. 2024
PRE - PCE
5:2
48. kolo, 17. 2. 2024
PCE - PRE
3:4
PŘ1, 4. 3. 2024
PCE - PRE
4:0
PŘ2, 6. 3. 2024
PRE - PCE
3:2
PŘ3, 7. 3. 2024
PRE - PCE
3:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube