logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram

Reportáž ze zápasu

ELIOD extraliga dorostu, 0. kolo, sobota 15.2.2020

Oceláři Třinec

Dynamo Pardubice

8:5
3:4, 2:1, 3:0
Branky a nahrávky: 1. Ročák (Tomiczek), 3. Procházka (Petrovský), 7. Žabka (Jánoš), 28. Andrle (Hlávka, Volas), 30. Procházka (Žabka, Andrle), 46. Procházka (Przybyla), 50. Žabka (Hlávka), 59. Volas – 2. Matuška (Nekvinda, Kubíček), 4. Formánek (Chabada), 17. Pavlata (Tvrdík, Burda), 18. Herčík (Chabada, Kloz), 33. Herčík (Koudelka, Formánek). Rozhodčí: Sedlák – Konvička, Veselý. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Střely na branku: 38:30.
Oceláři Třinec: Klimek – Mošnička, Andrle, Pospíšil, Ročák, Žabka, Buják – Šutý, Pánek, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Pryzybla, Wawrzkiewicz, Volas, Hlávka, Procházka.
Dynamo Pardubice: Borovička – Hebek, Vašíček, Kubíček, Joudal, Tvrdík, Koudelka, Chabada – Pavlata, Matuška, Herčík, Kubíček, Formánek, Nekvinda, Kloz, Burda, Štětka.

Komentář

Doslova bleskový vstup do utkání byl k vidění v Mini WERK ARENĚ, třinecký Marek Ročák totiž rozvlnil síť za zády hostujícího gólmana hned po deseti vteřinách hry. Odpověď Dynama na sebe nenechala čekat dlouho, o dvaašedesát sekund později za Klimkova záda dostal kotouč Jan Matuška. Smírný stav však nevydržel ani minutu, z předbrankového prostoru se totiž prosadil Adam Procházka. Po druhé rychlé brance si hosté z Pardubic vzali oddechový čas a jeho výsledkem byla již čtvrtá trefa v zápase. Pardubický František Formánek v polovině čtvrté minuty na nic nečekal a z mezikruží propálil Klimka. Odpověď Ocelářů přišla na začátku sedmé minuty, Boris Žabka z úhlu trefil skulinku mezi tělem Borovičky a brankovou konstrukcí, čímž vyhnal hostujícího gólmana na střídačku. Srovnáno mohlo být na začátku třinácté minuty, akci dva na jednoho však hosté využít nedokázali. Obrat skóre tak nastartovala až trefa Dominika Pavlaty na 3:3. O necelou půl minutu později se Dynamo radovalo znovu, Daniel Herčík se trefil z levé poloviny kluziště a třinecký Klimek musel propustit místo v bance Halouzkovi. Další branka již v úvodních dvaceti minutách nepadla a po první siréně tak odcházeli do šaten spokojeněji hosté.

Dynamo mohlo Třinci odskočit na rozdíl dvou branek ve čtyřiadvacáté minutě, pardubický Kloz ale tváří v tvář Halouzkovi neuspěl. Na další trefu si tak diváci museli počkat až do začátku osmadvacáté minuty, Petr Andrle vyslal z modré čáry nebezpečnou jedovku do chumlu stojícího před brankou Dynama a puk se od jednoho ze stínících hráčů odrazil za záda bezmocného Marossyho. Obrat ve skóre přinesla úspěšná teč Adama Procházky v polovině třicáté minuty a rázem bylo na třinecké střídačce veseleji. Zchlazení ocelářské radosti však zajistil v polovině třiatřicáté minuty Daniel Herčík, který svou dorážkou do odkryté části Halouzkovy klece srovnal stav utkání na 5:5. Vedení v utkání si ve zbytku druhého dějství žádný z celků vydobýt nedokázal a do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Ten vydržel do poloviny šestačtyřicáté minuty. Adam Procházka svou střelou z úhlu završil hattrick a Mini WERK ARENA byla znovu na nohou. Svou druhou branku v utkání si o čtyři minuty později připsal po dělovce z levého kruhu Boris Žabka a Třinec již vedl o dvě branky. Dynamo ale nechtělo svůj skalp nechat Ocelářům bez boje a ustavičně napadalo rozehrávky Ocelářů a vytvářelo si gólové příležitosti. Pověstným posledním hřebíčkem do rakve však byla trefa Patrika Volase, který si v úniku položil gólmana a bekhendem zasunul kotouč za jeho záda. Po šedesáti minutách hry se tak domácí Oceláři radovali z triumfu 8:5.