logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
13.12.2019
Redakce

Dorostenci přestřelku ve Zlíně prohráli

Zlín – Dorostenci Dynama podlehli v rámci 5. kola o pořadí v play off domácím Ševcům. Zlínští mladíci zvládli především první třetinu, ve které Pardubice inkasovaly hned čtyřikrát. I když Pardubičtí v druhém dějství sahali po vyrovnání, překvapení se nakonec nekonalo.

ELIOD extraliga dorostu, 23. kolo, pátek 13.12.2019

Berani Zlín

Dynamo Pardubice

7:3
4:1, 1:2, 2:0
Branky a nahrávky: 7. Laciga (Chludil, Frömel), 12. Chludil (Frömel), 17. Laciga (Broža, Hoferek), 17. Frömel (Chludil, Burian), 29. Frömel (Chludil, Hoferek), 54. Chludil (Frömel), 59. Lavička – 5. J. Kubíček, 22. Novotný (Matuška, Nekvinda), 24. Novotný (Nekvinda, Matuška). Rozhodčí: Goňa – Kociňák, Blažek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 69. Střely na branku: 36:33. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 7:3.
Berani Zlín: Synek – Žižka, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Chludil, Broža, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Laciga, Frömel, Jecho, Lavička.
Dynamo Pardubice: Marossy – Hebek, Vašíček, P. Kubíček, Koudelka, Joudal, Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček, Macas, Pilař, J. Kubíček, Nekvinda, Kloz, Burda, Novotný, Štetka, Panchartek.

Komentář

Dorostenci Dynama zvládli úvod utkání lépe, hned první šanci dokázali využít, v 5. minutě se po chybě jednoho z obránců Ševců trefil Josef Kubíček. Domácí ovšem bleskově odpověděli, netrvalo to ani tři minuty. Chludil našel u protější tyčky voleného Adama Lacigu, který dokázal rychle objet Marossyho a zakončit do odkryté části branky. Mladíky Zlína branka povzbudila, do konce první dvacetiminutovky se prosadili ještě třikrát. Nejprve Frömel po přihrávce nezvládl zakončit, ale udržel puk, jenž následně předal Chludilovi, jehož rána napodruhé rozvlnila síť pardubické svatyně. Tři a půl minuty před koncem prvního dějství navýšili domácí na 3:1, ránu Broži Marossy vyrazil, dorážku Adama Lacigy nikoliv. Po vhazování se dostali Zlínští k puku, pozornost pardubického gólmana vyzkoušel z velkého úhlu Šimon Frömel, jeho pokus propadl brankáři za záda – 4:1.

Pardubičtí ukázali, že vstupy do jednotlivých částí mají skvělé, Frömel neproměnil samostatný únik, naopak Dynamo udeřilo. Po přihrávce Matušky se povedlo Adamu Novotnému z levého kruhu vymést šibenici, zhruba o dvě minuty později se Novotný radoval podruhé, když potrestal zaváhání mladých Ševců. Přestřelka pokračovala dále, zpět do dvoubrankového vedení vrátil domácí mužstvo Šimon Frömel.

Poslední část byla na rozdíl od předešlých klidná, první vážnější akce přišla až v 49. minutě, Synek byl ale pozorný a s celou situací si poradil. Naděje Dynama v 54. minutě ukončil Lukáš Chludil, po rychlém protiútoku vstřelil šestou branku Zlína. Ke konci periody pak ještě přišlo vyloučení na straně domácích, vedoucí pardubické střídačky si vyžádal oddechový čas. Hosté nedokázali proměnit velkou možnost, což opět potrestali hokejisté Zlína. Na konečných 7:3 upravil skóre gólem do prázdné branky David Lavička.