logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
6.12.2019
Redakce

Dorostenci otočili zápas s brněnskou Kometou

Pardubice – Dorostenci Dynama Pardubice ve třetím kole nadstavbové části doma zdolali Kometu Brno. Nepříznivý stav 0:1 dokázali pěti vstřelenými brankami otočit ve svůj prospěch a soupeře domů poslali s prázdnou po výsledku 5:2.

ELIOD extraliga dorostu, 21. kolo, čtvrtek 5.12.2019

Dynamo Pardubice

Kometa Brno

5:2
0:1, 2:0, 3:1
Branky a nahrávky: 35. Novotný (Formánek), 37. Paleček (Burda, Kubiček), 49. Burda (Matuška), 55. Herčík (Pavlata, Hebek), 57. Formánek (Herčík, Pavlata) – 5. Boltvan (Šalé, Harmim), 45. Pigl. Rozhodčí: Bernat – Hájková, Jiruška. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 32:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.
Dynamo Pardubice: Borovička – Hebek, Vašíček, Kubíček, Koudelka, Joudal, Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček, Herčík, Kubíček, Formánek, Nekvinda, Kloz (C), Burda, Novotný, Macas.
Kometa Brno: Bizoň – Vacek, Fajmon, Máša, Ulbricht, Eich, Němec – Nesvadba, Nekvapil, Brabec, Šalé, Sever, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.

Komentář

Začátek zápasu se povedl lépe hostům, kteří hned po vyhraném buly obsadili pásmo Dynama. Ve 3. minutě šly Pardubice do oslabení a za minutu a půl poslal Šalé nahrávku na volného Adama Boltvana, který zakončoval do odkryté brány, protože se Borovička nestihl přesunout. Po gólu se probudili i domácí a posílali kotouče na bránu hostů, ve které prozatím vše vychytal Bizoň. Na obou stranách bylo vidět hodně nepřesností v rozehrávce, ale do konce třetiny fanoušci už žádný gól neviděli.

Druhá třetina začala opět lépe pro Kometu, která nepustila prvních pět minut Pardubice do žádné šance. Ve 26. minutě se na ledě po nárazu do plexiskla ocitl Lukáš Eich, který musel za pomoci spoluhráčů do šatny. Poté během sedm minut se na trestnou lavici podívali čtyři hráči Brna, jenže Pardubicím se v přesilovkách vůbec nedařilo. Jakmile však vyloučený Brabenec, vstoupil na led, Dynamo vstřelilo branku po střele Adama Novotného a vyrovnalo na 1:1.

Už o dvě minuty déle se domácí opět radovali, když po vyhraném buly v útočném pásmu se dostal puk k Adamovi Palečkovi, který se prosmýkl mezi dvěma obránci a z blízkosti jen nadzvedl puk, který přepadl přes rameno Bizoně. Dynamo tak otočilo skóre a do šatny po druhé třetině odcházelo klidnější za stavu 2:1.

Brno i ve třetím případě potvrdilo kvalitní začátky třetin, protože během tří minut musel Borovička vytasit až pět skvělých zákroků. Na začátku 44. minuty byl vyloučen Fajmon za hrubost, o minutu později chtělo Dynamo založit postupný útok, ale na modré obranné čáře puk vypíchl hostující Martin Pigl, který jel samotný na Borovičku a puk mu poslal mezi betony. Kometa tak vyrovnala na 2:2.

V polovině třetí části byl vyloučen jak hráč Dynama, tak i Komety a hrálo se čtyři na čtyři, což více sedlo domácím, kteří jeli do protiútoku a po Matuškově přihrávce to měl už Daniel Burda s doklepnutím do branky lehké. Pět minut před koncem navíc po přesné a prudké nahrávce od Pavlaty jel sám na brankáře Daniel Herčík, puk mu poslal nad lapačku a oslavoval tak navýšení skóre na 4:2. To ale nebyl konec, neboť o dvě minuty déle se ještě prosadil a konečný výsledek na 5:2 i stanovil František Formánek.

Ohlasy po utkání

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): „Vyrovnaný zápas, který se rozhodl až v samotném závěru. Byla tam zbytečná vyloučení, avšak jsme hodně přesilovek nevyužili. To nás mrzí, to by se mělo zužitkovat. Celkově ale můžeme být spokojeni.“

Marek Moskal (HC Kometa Brno): „Utkání se pro nás nevyvíjelo špatně. Měli jsme hodně vyloučení ve druhé třetině, to nás dostalo dolů. Rozhodující moment zápasu byl gól na 3:2, pak jsme se snažili dostat dopředu, ale obdrželi jsme další dva góly, které nás uzemnily. Výkon kluků se dá pochválit, ale bohužel pro nás se hraje na góly.“