logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
18.10.2019
Redakce

Dorostenci si s Táborem poradili

Pardubice porazily Tábor i podruhé, tentokrát rozdílem 4:2, když dokázaly vsítit gól minimálně jeden gól v každé třetině. Tím pádem si i upevnily druhé místo za rivalem z Hradce Králové, na kterého ztrácí před víkendovým duelem jeden bod.

ELIOD extraliga dorostu, 11. kolo, čtvrtek 17.10.2019, enteria arena

Dynamo Pardubice

Tábor

4:2
1:1, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: 11. Štetka (Matuška), 29. Tvrdík (Paleček), 39. Pavlata (Kloz, Matuška), 45. Nekvinda (Novotný) – 18. Eremiáš, 40. Souš (Eremiáš, Kundrát). Rozhodčí: Marek – Hájková, Rampír. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 49:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Dynamo Pardubice: Borovička (29. Marossy) – Joudal, Hebek, Kubíček, Tvrdík, Koudelka, Chabada, Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček, Herčík, Kubíček, Formánek, Nekvinda, Kloz, Burda, Novotný, Štetka.
Tábor: Korytar – Kofroň, Adamec, Herda, Šťastný, Bečvařík, Kohout – Eremiáš, Kundrát, Čančura, Cháb, Polák, Matašovský, Souš, Suchan, Kofroň, Vaněk, Šimák.

Komentář

Dynamo se ujalo vedení 1:0 při využité přesilové hře, když se trefil Pavol Štetka. Daniel Herčík skóre nenavýšil, protože trefil brankovou konstrukci. V 16. minutě si Matašovský vylámal zuby na skvělém Borovičkově zákroku. O něco později se ale Tábor přeci jen prosadil, po chybě v pardubické obraně se Adam Eremiáš nemýlil.

Na začátku druhé třetiny nesobecky vybídl Daniel Burda Dominika Pavlatu k zakončení, ten ale trefil jen brankáře. Po střele Vojtěcha Tvrdíka od modré čáry puk zázračně propadl za záda Jakuba Korytare – 2:1. Zhruba v polovině utkání vystřídal Michal Mikeska brankáře, do brány se podíval místo Michala Borovičky Alexandr Marossy. V závěru druhé třetiny padly dvě velmi rychle slepené branky. Tu první vstřelil v přesilové hře po dorážce Dominik Pavlata, druhou vstřelil Tábor – konkrétně Filip Souš.

Nástup do poslední třetiny měli domácí impozantní. Hned po úvodním buly se v šanci naskytl Daniel Herčík, jenž skvěle chytajícího Jakuba Korytare neprostřelil. O chvíli později už to přeci jen vyšlo. Trefil se Ivo Nekvinda po skvělé přihrávce od Adama Novotného. Pardubice v posledních deseti minutách kontrolovaly hru a hostující mužstvo už do žádné příležitosti na vyrovnání nepouštěly. Následující utkání sehrají pardubičtí dorostenci v sobotu v Hradci Králové.