logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
26.10.2024
Redakce

Pardubičtí dorostenci přehráli Tábor 2:0. Čistým kontem pomohl Veřmiřovský

Pardubický dorost vyjel v rámci čtrnáctého kola Extraligy dorostu na led Tábora. Opatrný úvod zápasu nám branku v první třetině nepřinesl. To se však změnilo úvodem druhé dvacetiminutovky, kdy se prosadilo Dynamo. Další dlouhou pasáž bez gólu prolomily opět Pardubice, které zpečetili vítězství gólem do prázdné branky.

Extraliga dorostu, 14. kolo, pátek 25.10.2024, Tábor, Zimní stadion

Tábor

Dynamo Pardubice

0:2
0:0, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 23:15 Vaňha (Dubovči; 5/5), 59:09 Sekanina (Novák, Ruml; 5/5). Rozhodčí: Jančí – Kučera, Kotačka. Diváci: 68. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Střely na branku: 30:30. Průběh utkání: 0:2.
Tábor: Neduchal – Ryšavý, Mohyla, Coufal, Lomoz, Polka, Šachl, Šťastný – Nevšímal, Fabišík, Zolnaj, Vinš, Slabý, Fleischman, Bušta, Charvát, Slívko, Boháč.
Dynamo Pardubice: Veřmiřovský – Dubovči, Ruml, Hynek, Jaroš, Kincl, Řehořek – Sekanina, Jindřichovský, Andrejko, Novák, Drábek, Vaňha, Joska, Fiala, Tvrdik.

Komentář

Úvod zápasu byl velice opatrný, a tak první velká šance přišla až v deváté minutě poté, co odražený puk vyplaval přímo před Nevšímanem, který z bezprostřední blízkosti branky nedokázal umístit svůj bekhend za záda Veřmiřovského. O dvě minuty později na druhé straně hřiště měl obrovskou příležitost Tvrdík. Ten se řítil sám na gólmana, ale jeho pokus mezi nohy včas vystihl Neduchal. V poslední minutě první třetiny mohl otevřít gólové konto zápasu Zolaj, jelikož se dostal do přečíslení dva na jednoho, které vzal na sebe a nedokázal zakončit mezi tři tyče.

V úvodu druhé periody zápasu bylo lepší Dynamo, což se potvrdilo v čtyřiadvacáté minutě. Samuel Dubovči zachytil špatnou rozehrávku soupeře a o mantinel dostal do gólové šance Olivera Vaňhu, který z prostoru mezikruží pohotově zakončil pod břevno Neduchalovi branky - 0:1. Vaňha mohl vstřelit i druhý gól Pardubic poté, co ho Novák našel z otočky volného na opačném kruhu. Bohužel pro Dynamo gólman Tábora jeho tvrdou střelu chytil do lapačky. Podobně jako na konci první třetiny se i tentokrát dostali domácí do přečíslení dva na jednoho, které táhl Slívko. Ten ale vzal celou situaci na sebe a nepřekonal Veřmiřovského.

Úvod třetí třetiny opět patřil Dynamu, které mohl do dvoubrankového vedení poslat Ruml, jenž se ocitl v jasné gólovce, ale z bezprostřední blízkosti nepropálil Neduchala, kterého následně díky rychlosti povalil na zem. V sedmačtyřicáté minutě si pěknou stahovačkou utvořil místo ke střele Mohyla, načež vypálil na přední tyč. Veřmiřovský puk pouze vyrazil před sebe a měl co dělat, aby ho ustrážil před dotírajícími soupeři.

V jednapadesáté minutě pár vteřin po konci oslabení byl ve velké šanci Ruml. Ten vypálil z levého kruhu a následně se dostal i k odraženému kotouči, ale následná bekhendová stahovačka nebyla dotažena do úspěšného konce. V závěru utkání ještě zkusil Tábor hru bez gólmana, avšak Novák po vybojování kotouče poslal puk na Tobiáše Sekaninu, který zpečetil vítězství Dynama - 0:2.

Zápasy v sezóně

5. kolo, 20. 9. 2024
PCE - TAB
1:2sn
14. kolo, 25. 10. 2024
TAB - PCE
0:2
23. kolo, 2. 12. 2024
PCE - TAB
02.12.2024

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
David Veřmiřovský 60 30 30 0
Obránci G A +/- TM
Samuel Dubovči 0 1 2 2
Ondřej Ruml 0 1 1 0
Dominik Jaroš 0 0 0 0
Jiří Řehořek 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Štěpán Fiala 0 0 1 2
Dominik Drábek 0 0 0 0
Matěj Jindřichovský 0 0 0 0
Václav Joska 0 0 0 0
Pavel Tvrdík 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube