logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
18.10.2023
Redakce

Domácí prokletí trvá. B tým podlehl Sokolovu

Domácí prokletí pardubického B týmu bohužel trvá nadále i po utkání se Sokolovem. Dynamo soupeře přestřílelo 43:28, to však na body nestačilo. O vyrovnání na 1:1 se postaral v 54. minutě Robin Kaplan, hosté si ale vzali vedení rychle zpět na svou stranu a gólem do prázdné branky pečetili výhru 3:1.

Chance liga, 13. kolo, středa 18.10.2023, Chrudim, Zimní stadion

Dynamo Pardubice

Sokolov

1:3
0:0, 0:0, 1:3
Branky a nahrávky: 53:21 Kaplan (Lichtag, Mikyska; 5/5) – 49:58 Křemen (Šlechta, Osmík; 5/5), 53:59 Vracovský (Vrdlovec, Csamango; 5/5), 57:34 Csamango (Vrdlovec, Vracovský; 5/5). Rozhodčí: Zavřel, Pilný – Roischel, Maštalíř. Diváci: 281. Vyloučení: 0:0. Bez využití. Střely na branku: 43:16 (10:5, 17:6, 16:5). Zblokované střely: 13:12. Vhazování: 31:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Dynamo Pardubice: Honzík – Zdráhal, Tvrdík, Švec, Kubíček, Voženílek, Koudelka – Hrníčko, Rákos, Žálčík – Urban, Pochobradský, Rouha – Kaplan, Mikyska, Lichtag – Paleček, Fiala, Kalužík.
Sokolov: Hamalčík – M. Rohan, Tureček, Rulík, Weinhold, Mlčák, Klejna, Dorot – Kofroň, Kverka, Kružík – Vracovský, Vrdlovec, Csamango – Křemen, Osmík, Adamec – Novotný, T. Rohan, Šlechta.

Komentář

Pardubický B tým nastupoval do zápasu s Prostějovem oslaben o několik hráčů, kteří vyrazili s A týmem do Belfastu k utkání Ligy mistrů. První třetina duelu nabídla divákům ofenzivní hokej s šancemi na obou stranách, Dynamo bylo střelecky aktivnější, ale ani jeden z týmů se neprosadil. V 10. minutě se po Fialově vyhraném vhazování ocitl ve slibné příležitosti na ose hřiště Koudelka, zakončení mu ale příliš nevyšlo. O dvě minuty později se musel mít na pozoru brankář Honzík, Kofroň dostal přihrávku mezi tři hráče a přesto dokázal nebezpečně zakončil, domácí brankář zakročil vyrážkou. V závěru třetiny zavezl puk do pásma Pochobradský, Dynamo se dostalo do tlaku a příklepem pálil Voženílek, následně ještě dorážel Pochobradský, ale ani ten nebyl úspěšný.

V úvodu druhé části se po odrazu kotouče od zadního mantinelu dostal do dobré příležitosti Rohan, ani nadvakrát si na Honzíka z bezprostřední blízkosti nepřišel. O dvě minuty později měl pardubický gólman opět plné ruce práce, po chybě v obraně dvakrát po sobě zakončoval Osmík. Poté už přišla série šancí na pardubické straně, třetí pardubický útok vystihl rozehrávku soupeře, jenže volný Mikyska v mezikruží volil ještě přihrávku na Lichtaga a Dynamo se nakonec ani nedostalo ke střele. Při přečíslení dvou na jednoho nahrál Žálčík na levou stranu Rákosovi. ten trefil pouze Hamalčíkův pravý beton. Ve 33. minutě Kalužík pěkným křižník pasem našel v levém kruhu Palečka, ten se v dobré příležitosti neprosadil. Kaplan se po levé straně prokličkoval až před bránu, z bezprostřední příležitosti se ale neprosadil, stejně jako poté Lichtag a Žalčík. V předposlední minutě Pardubice zamkly svého soupeře v pásmu, čehož mohl využít střídající Voženílek, z mezikruží nebyl úspěšný.

Východočeši začali třetí dějství zajímavou šancí, Žálčík našel mezi kruhy Hrníčka, jehož střelu z první Hamalčík vyrazil. Dobrý pardubický tlak vyústil ve 47. minutě ránou Tvrdíka od modré, hostující gólman si ji našel a přerušil hru. Skóre utkání se poprvé měnilo až ve 49. minutě a jako první inkasovali bohužel domácí. Osmík zavezl puk do pásma po pravé straně, po zblokované střele se k němu puk odrazil zpět, hned ho přihrál za bránu na Adama Křemena a Honzík se nestihl rychle přesunout k pravé tyči – 0:1. V 52. minutě Žálčík přebruslil obránce a získal puk, jenže pálil pouze do gólmana. Velice blízko byl ve své další šanci Voženílek, jeho pokus od modré skončil pouze na pravé tyči. O minutu později už se Dynamo radovalo z vyrovnání, střelu Lichtaga z mezikruží vyrazil Hamalčík pouze před sebe a s pohotovou dorážkou přispěchal Robin Kaplan – 1:1. Jenže Sokolov dokázal ještě ve stejné minutě vrátit vedení na svou stranu, Honzík zpoza brány nerozehrál dostatečně razantně, Vrdlovec přihrál mezi kruhy Tomáši Vracovskému, jenž dostal dost prostoru na zakončení a z první překonal Honzíka – 1:2. Dynamo se snažilo dostat do tlaku spějícímu k vyrovnání, v 56. minutě po střele Žálčíka tečoval před brankou Rákos, gólman kotouč vyrazil. Dvě a půl minuty před koncem sáhly Pardubice ke hře bez brankáře, ta bohužel rychle skončila, jelikož domácí propadli na útočné modré, čehož využil Štěpán Csamango, který pečetil výhru Baníku – 1:3.

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Když se podívám na celé utkání a na to, v jaké sestavě jsme nastoupili, s kolika mladými hráči, tak jsme neodehráli špatné utkání. První třetina byla z naší strany trošičku zakřiknutá, od druhé třetiny jsme byli určitě lepší, měli jsme daleko víc šancí, které bohužel neproměníme nebo nejsme tak důrazní v útočném pásmu. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že kdo s koho. Stali se tam některé věci, které pramení z nezkušenosti, což se dá samozřejmě omluvit, některé věci ale z nedůslednosti a to se prostě omluvit nedá. Udělali jsme dvě chyby, kdy jsme u nás před bránou byli naprosto nedůslední a byli to spíše zkušenější, to se nám prostě absolutně nemůže stávat. Když zhodnotím hráče, kteří dnes hráli v obraně, tak jsme měli hráče 2002, 2003, 2004, 2006, což je strašně mladý věk, ale všichni to odehráli velice dobře. Dvě chyby nás stály zápas a ještě bychom potřebovali příspěvek od našich nejzkušenějších hráčů, to nám prostě chybí. Potřebujeme jeden dva góly od první lajny, kdy se pak zápas může přelomit na naši stranu. Věřím, že až to přijde, a když budeme pracovat tak, jako jsme byli schopni odehrát dnešní zápas i v této sestavě, tak prostě budeme sbírat body a půjdeme nahoru. Ale je to obrovská škoda, zápas opravdu nevypadal z naší strany špatně, ale máme nulu.“

Zápasy v sezóně

13. kolo, 18. 10. 2023
PCE - SOK
1:3
26. kolo, 29. 11. 2023
SOK - PCE
3:4sn
39. kolo, 17. 1. 2024
PCE - SOK
4:1
52. kolo, 1. 3. 2024
SOK - PCE
1:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
David Honzík 59 15 13 2
Obránci G A +/- TM
Martin Kubíček 0 0 -3 0
Vojtěch Tvrdík 0 0 1 0
Marek Voženílek 0 0 0 0
Jan Zdráhal 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Robin Kaplan 1 0 1 2
Jakub Lichtag 0 1 1 0
Dominik Hrníčko 0 0 -2 0
Adam Paleček 0 0 0 0
Michal Pochobradský 0 0 -2 0
Daniel Rákos 0 0 -1 0
Michal Rouha 0 0 -2 0
Tomáš Urban 0 0 -1 0
Lukáš Žálčík 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube